Seejuures polnud kahe profipoksija puhul tegemist kaugeltki suvaliste meestega. Üks neist, 36-aastane tailane Amnat Ruenroeng, on endine IBF profisarja kärbeskaalu maailmameister. Poksisõpradele on kindlasti teada ka Kameruni profiäss Hassan N'Dam, kes profileiba edukalt teeninud juba 12 aastat ning võitnud 36 matšist 34, seejuures mõlemad kaotused on tulnud tiitlimatšides.

Rios näitasid nn. amatöörpoksijad meestele aga kiirelt kohad kätte - kolme peale võieti vaid kaks võitu ning kõige kehvemini esines üllatuslikult N'Dam, kes langes juba poolraskekaalu turniiri avaringis, jäädes kohtunike ühehäälse otsusega alla Brasiilia poksijale Michel Borges.

N'Damile sai saatuslikuks täpselt see, mida poksitreenerid üle maailma rääkisid - ta ei suutnud toime tulla kõrgetasemelise amatöörpoksi intensiivsusega. Lihtsustatult võib öelda, et kui profipoksijate puhul on tegemist maratonijooksjatega, siis amatöörpoksijad on sprinterid - matš kestab kolm raundi ja võidab see, kes on nende raundide jooksul aktiivseim. Lisaks veel iga võidu järel erinevad vastased, kelle jaoks valmistumiseks pole palju aega ning igahommikused kaalumised, mis profipoksijatele kindlasti keerulised on.

"Vastane on hea poksija, kuid mina olen kindlasti parem. Mul läks lihtsalt liiga kaua aega enda käimatõmbamisega," tunnistaski pettunud N'Dam pärast kaotust.

Profipoksi eksmaailmameister nokauteeriti

Ruenroeng ning Itaalia profipoksija Carmine Tommasone suutsid avaringist siiski edasi pääseda, kuid see oli ka kõik.

Taimaal ka vangis istunud Ruenroeng, kes oma 2014. aastal võidetud ning viis korda kaitstud profitiitlivöö alles maikuus kaotas, ei suutnud Rio turniiri teises ringis enam matši lõpunigi vastu pidada - 21-aastane prantslane Sofiane Oumiha oli nii võimsalt üle, et kohtunik pidi teises raundis profipoksi eksmaailmameistrile kaks korda 8-sekundit lugema (profipoksis on selline lugemine võrreldav nokdauniga) ning kolmanda raundi keskel matši nokaudiga lõpetama.

32-aastane itaallane Tommasone jäi kergekaalu teises ringis alla kahes erinevas kaalukategoorias maailmameistriks tulnud kuubalasele Lazaro Alvarezile.