Malemaailma vägevatest on kohal Viswanathan Anand, Vassili Ivanchuk jt.

Ehlvestiga samas alagrupis on vene noor äss Aleksander Morozevich, inglane Nigel Short ja juba kümmekond aastat Sloveeniat esindav Ukraina (Lvovi) päritolu Aleksander Beljavski ning kaks alla 20aastast India suurmeistrit — Surya Shekhar Ganguly ja P.Harikrishna. Esimeses voorus alistas Ehlvest valgetega Harikrishna, järgnesid viigid Shorti (mustadega) ja Ganguly’ga (valgetega). Täna toimunud 4.voorus alistas Ehlvest mustadega sel turniiril ebaõnnestunult esineva Morozevichi (kes sai varem lüüa ka Ganguly’lt) ning on koos Aleksander Beljavskiga enne viimast vooru alagrupis esikohal.

Tabel: 1.-2. Jaan Ehlvest ja Aleksander Beljavski 3 4st 3. Nigel Short 2,5 4. Surya Shekhar Ganguly 2 5. Aleksander Morozevich 1 6. P.Harikrishna 0,5 5.voorus kohtub Ehlvest valgetega Beljavskiga. Kui Ehlvest teeb viigi, võib neile võidu korral järele jõuda Short, kel 5.voorus valged Ganguly vastu — sel juhul selgitatakse edasipääsejad kiir- ja kui vajalik, siis ka välkmales.

Pingeline seis valitseb ka teistes alagruppides. Anand näiteks sai lüüa noorelt kaasmaalaselt Krishnan Sasikiranilt ja jagab momendil 2,5 punktiga omas alagrupis 1.-3. kohta, Ivanchuk kaotas aga sel aastal Euroopa meistriks tulnud poolakale Bartlomiej Maciejale ning on 2 punktiga 4st koguni alagrupis 4.-5.kohal.