Kaks päeva kestnud võistlusel osales üle 1200 inimese. Võistlusi peeti eri vanusegruppides 25- ja 50-meetristel distantsidel. Iga grupi kuus parimat pääsesid finaal.

Reutersi teatel oli suurem osa ujujaist oli pärit Soomest, Venemaalt, Rootsist, Eestist ja Lätist, osalejaid aga sõitis kohale Hispaaniast, Türgist, Kasahstanist, Jaapanist ja mujaltki.

Veetemperatuuriks mõõdeti Helsingi sõudestaadioni lähedal peetud võistluste ajal -1 kraadi ja õhutemperatuuriks -7 kraadi Celsiuse järgi. Puhus ka tugev tuul.

"Tahtsime talisuplust maailmale tutvustada," sõnas ürituse ühe korraldaja, Soome Suusaliidu esimees Tuomo Jantunen.

Ta lisas, et järgmisel aastal peetakse võistlused Kesk-Soomes, 2002. aasta võistluste korraldamisest on aga juba huvitunud Venemaa.

Võistlustel võis ujuda vaid rinnuli, sukeldumine oli keelatud, samuti mistahes abivahendite, näiteks määrete või ravimite tarvitamine.

Taliujumine on Soomes üha enam populaarsust kogumas, vajalikke auke järvede ja mere jäässe lasevad rajada paljud kohalikud omavalitsused. Jääaugus on suplemas käinud umbes 500.000 soomlast ning neist 80.000 on regulaarsed taliujujad.

Teadlaste sõnul on talisuplus tervisele täiesti ohutu, välja arvatud juhul, kui inimene seda esmakordselt kõrges vanuses katsetab. Samas stimuleerib see mõttetegevust, aitab kehas toota ergutavaid hormoone ning luua heaolutunnet.