Enamik sõprusmängudest peetakse teisipäeval, et järgmisel hommikul saaksid mängijad juba koduklubide juurde naasta. Suurima tähelepanu osaliseks saavad ilmselt kohtumised Inglismaal ja Saksamaal, aga kindlasti ka traagiliste Brüsseli-sündmuste tõttu Belgia pealinnast Kesk-Portugali Leiriasse viidud Portugal — Belgia vastasseis.

Saldost hoolimata on soosikuks Serbia

Kui enamikes mängudes on ühe osalisena ka suvise EM-finaalturniiri meeskond, siis Lilleküla staadionil kohtuvad suurturniirist eemale jäänud Eesti ja Serbia. Seda muide päevapealt viis aastat hiljem kui viimati samal väljakul vastakuti oldi. 2011. aastal mängisid need kaks koondist Tallinnas EM-valikmängus 1:1 viiki, kui Marko Pantelici avapoolaja väravale vastas kuus minutit enne lõpuvilet Konstantin Vassiljev.

Serbia on ilmselt üks tugevamaid koondisi, kellega Eestil on positiivne saldo, sest lisaks viigile saadi 2010. aasta oktoobris ajaloo esimeses vastasseisus Belgradis 3:1 võit. Ajalugu Paf-i koefitsiente aga ei mõjuta — Serbia võidule panustades saaks raha tagasi pea kahekordselt (1.95). Koduvõit on 4.00 ja viik 3.35.

Paberil on serblaste koosseis hirmkõva, ent läinud nädala kolmapäeval kaotati võõrsil 0:1 Poolale ning toona täisminutid pallinud Aleksandar Kolarov, Adem Ljajic või Branislav Ivanovic siin platsile joosta ei pruugi. Tegemist oli Serbia kolmanda järjestikuse kaotusega, nii et võiduhimu on ka varumeestel kindlasti suur. Kui mõlema tiimi eelmise nädala “kuivalejäämine” kedagi 0:0 suunas meelitab, siis selle koefitsient on koguni 7.00.

Kas Wembley’l tuleb väravaid?

Laupäeva hilisõhtul korraliku elamuse pakkunud Inglismaa jalgpallikoondis võtab kohalikus vutipühamus Wembley’l vastu Hollandi, kes pidi reedel tunnistama Prantsusmaa 2:3 paremust. Inglased jäid Berliinis maailmameistri Saksamaa vastu 0:2 taha, ent imelisel kombel suutsid mänguklassi mitme pügala võrra tõsta ja 3:2 võidu välja pigistada.

Eelmise nädala tulemuste valguses pole üllatav, et võõrustajate võidukoefitsient on 1.68, Hollandil 5.25 ja viigilgi 3.55. Viimati ehk neli aastat tagasi kohtudes, alistas Holland Inglismaa just Wembley’l tulemusega 3:2. Viimasest kuuest omavahelisest mängust pole inglastel ühtegi võitu!

Arvestades, et Inglismaa on Joe Harti ja Jack Butlandi vigastuste tõttu siiski ilma kahe parima väravavahita, siis “mõlemad meeskonnad skoorivad” koefitsient 2.00 võiks olla päris tõenäoline. Ja loomulikult saab sakslastele imevärava löönud Jamie Vardy enam mänguaega ning tema täpsusele raha pannes oleks koefitsient 2.80.

Mitmes mõttes haavatud Belgia sõidab Portugali

Paljude asjatundjate poolt suvise EM-i üheks soosikuks või siis tagasihoidlikumalt “mustaks hobuseks” hinnataval Belgial pole just kerged ajad. Meenutame, et sügisel jäi Pariisi terrorirünnakute tõttu ära Belgia — Hispaania maavõistlus, eelmisel nädalal loobuti mitmest treeningust ning tagatipuks sai nüüd Portugali-mängu toimumiskohaks Leiria. Psühholoogilistest mõjudest rääkimata.

Lisame siia vigastatud superstaarid Eden Hazardi, Vincent Kompany ja Kevin De Bruyne ning hoolimata Portugali üllatuskaotusest Bulgaariale võib koefitsiente mõista. Nimelt on ootamatult võõrustajaks saanud tiim soosik, võidukoefitsiendiga 2.35. Belgial on sama number 3.10 ja viigil 3.30. Portugal võitis 2015. aastal kõik viis EM-valikmängu, viimasest kuuest sõprusmängust on aga kirjas koguni neli kaotust.