Eesti jalgpallikoondise peatreener Arno Pijpers ütles pärast kohtumist, et tegemist on Eesti jalgpalli jaoks ajaloolise võiduga, mis on kümne aasta kõva töö tulemus. “Mängisime väga organiseeritult. See tõigi võidu,” lausus Pijpers.

Venemaa koondise teine treener Mihhail Gerškovitš ütles, et ta ei hakka kedagi Eesti poolelt kedagi esile tõstma, sest kogu meeskond mängis hästi. Küsimuse peale, kas Venemaa koondisel on sellise mänguga ka maailmameistrivõistluste finaalturniiril midagi teha, vastas Gerškovitš, et ega ei ole küll.

Avapoolajal surus küll rohkem Venemaa, kuid 10. minutil viis Andres Oper Eesti juhtima 1-0.

Järgnes külaliste tugev surve, mis 18. minutil ka vilja kandis — Vladimir Beštšaštnõhh viigistas.

Ka edaspidi oli ülekaal Venemaa koondise käes, kuid omad võimalused olid ka Eestil.

Vaheajal tegi Venemaa koondis koguni 7 vahetust, Eesti jätkas muutumatus rivistuses.

Teisel poolajal jätkus Venemaa surve, kuid 62. minutil oli suurepärane võimalus Indrek Zelinskil, kes aga healt positsioonilt mööda löi.

86. minutil kaotasid külalised oma karistusala lähistel palli ning äsja vahetusest mängu tulnud Aleksander Saharovi söödu realiseeris kindlalt Andres Oper.

Minut hiljem oli Operil veel üks hea võimalus, kuid kauglöök lendas napilt väravast mööda.

Kuidas külalised ka ei üritanud sai Eesti kirja ajaloolise võidu 2-1

Eesti — Venemaa 2-1 (1-1)
Oper 10., 86. / Beštšaštnõhh 18.

Eesti:
Kaalma, Allas, Stepanov, Piiroja, Saviauk, Reim, Oper, Kristal (84. Leetma), Haavistu (80. Saharov), Zelinski (67. Viikmäe), Terehhov (77. U. Rooba).

Venemaa:
Nigmatullin (46. Filimonov), Kovtun (46. Tshugainov), Sennikov, Smertin (46. Dajev), Izmailov, Sõtshov, Onopko (46. Nikiforov), Karpin (46. Bobjor; 72. Karjaka), Titov, Mostovoi (46. Hohlov), Bestshastnõhh (46. Kerzhakov).

Staadionile rakette lasknud vene fännide rahustamiseks pidi märulipolitsei kasutusele võtma kumminuiad. Politsei viis staadionilt ära kümmekond vene fänni.

Riigikogu aseesimees Tunne Kelam katkestas kolmapäeva õhtul riigikogu istungi ja õnnitles kõiki saadikuid Eesti võidu puhul.

Järgmise sõpruskohtumise peab Eesti jalgpallikoondis 9. mail Tallinnas Makedooniaga. 18. mail on eestlaste vastaseks Varssavis Poolaga.