Aleksei Budõlin kaotas kullaheitluse viimasel minutil valgevenelasele Sergei Shundzikovile, Dmitir Budõlin jäi finaalis alla ukrainlasele Valentin Grekovile.

„Dima puhul plaanisime, et miinimumtulemuseks oleks jõudmine viie hulka, hõbemedal oli hetkel tema maksimum. Aleksei puhul eeldasin, et ta jõuab finaali. Talle maksis kätte see, et tahtis kodupubliku ees lõppu ilusa heite sooritada. Aleksei pole kunagi viimastel sekunditel kaotanud. Olen kindel, et kui matš poleks toimunud Tallinnas, siis poleks ta seda üritama hakanud,” ütles Eesti koondise peatreener Aavo Põhjala.

„Hea oli aga tõdeda, et praegu Aleksei maadluses täiesti teine tase — ta ei raiska nii palju energiat, kui varem, maadlus on küpsem. See aasta on meil Aleksei ja Dimaga eksperimentide aasta ja loomulik, et kõik uus koheselt ei õnnestu,” ütles Põhjala. „Martini puhul oli eriti oluline see, et positiivne foon selle võiduga loodud,” lisas Põhjala.

„Kuni 23-aastate koondises oli Õismaa, Rothbergi ja Marmeljuki puhul näha, et uus samm on astutud. Õismaa näitas täna, et on tahtmist täis, kuid tehnika vajab veel lihvimist,” kommenteeris Põhjala.

Eesti judoliidu president Kaur Lohk ütles, et võistluste korraldamise tasemega jäädi Euroopa Judoliidu poolt rahule. „Tõestasime oma valmisolekut Euroopa juuniorite EM korraldamiseks järgmisel aastal,” ütles Lohk. „Võistluste ladus kulg ja publiku huvi kinnitasid ühtlasi, et Eesti judoliidu otsus taotleda 2009.aasta MMi korraldamist Eestisse on õigustatud.”

Judo MK etapp toimus Tallinnas kolmandat korda. Sel korral võttis võistlusest osa 128 võistlejat 23-st riigist.