Euroopa Olümpiakomiteede Assotsiatsioon märkis rahvuslikele olümpiakomiteedele saadetud põhjalikus ülevaates, et Murcias olukorda põhjalikult uurinud rahvusvaheline ekspertide grupp jõudis koostöös Hispaania Regionaalse Tervishoiuministeeriumiga järeldusele olukorra stabiliseerumises.

Ekspertide hinnagul on legionelloosi ehk leegionäride haiguse leviku tõkestamiseks võetud tarvitusele maksimaalsed abinõud. Samuti tehakse kõik uute nakkuskollete avastamiseks. Hispaania Tervishoiuministeerium on arvestanud kõiki ekspertide tehtud ettepanekuid, märgitakse ringkirjas.

Hispaania Tervishoiuministeeriumi tehtud kokkuvõttes rõhutatakse, et praeguseks on riskid Murcia külastamisel samasugused kui ükskõik millise Euroopa linna külastamisel. “Meie jaoks on peamine vältida vähimatki riski,” ütles EOK spordiprojektide juht Martti Raju. “Samas teeb headmeelt, et sportlased saavad igal juhul realiseerida kogutud vormi.”

Eesti osaleb 21.-27. juulini toimuvatel Euroopa noorte olümpiapäevadel Murcias viiel alal: kergejõustikus, ujumises, judos, purjetamises ja neidude korvpallis 38-liikmelise delegatsiooniga, kellest sportlasi on 26.

EYOD peetakse paaritutel aastatel. Alates 1993. aastast on samal aastal toimunud nii suve- kui talipäevad. Suvepäevadel on programmis kümme ala, millest neli peavad olema pallimängualad. Tüdrukutele peab olema vähemalt üks võistkonnaala ja neli individuaalala. Kõik kavasolevad alad peavad kuuluma ka olümpiaprogrammi. Nii tali- kui suvepäevadel osalevad tüdrukud-poisid, kelle vanus on sõltuvalt alast 13-17 aastat.