Eesti karatekad võtsid kokku 12 kuldmedalit, s.h. 8 kulda noorte ja kadettide arvestuses ning neli täiskasvanute arvestuses. Eesti meeskaratekadest olid edukaimad Riko Muttik (-65 kg) ja Tanel Pärss (-75 kg), kes lisaks individuaalsele kullale võitsid medali ka Eesti meeskonnas esinedes.

Võistluste pingeliseimaks finaaliks kujunes meeskondliku kumite finaalkohtumine Eesti ja Venemaa karatekade vahel. Viiest kohtumisest sai kumbki meeskond ühe võidu, kolm kohtumist lõppesid viigiliselt. Kuna ka tehniliste punktide arv oli täpselt võrdne, tuli võitja selgitamiseks pidada lisakohtumine. Marko Luhamaa suutis ka selles kohtumises oma vastast võita ning kuldmedalid kuulusid Eesti esindusmeeskonnale.

Kahjuks said nii Marko Luhamaa kui ka Tõnis Saag meeskondlikus kohtumises trauma — nii ei õnnestunud Saagil kaitsata oma mullust esikohta. Küll aga tuli sellega toime Läti karateka Valeri Novokshonovs, kes meeste raskeimas kehakaalus kaitses mullust tiitlivõitu.

Meeste kergeimas kehakaalus suutis aga alles juunioriikka jõudnud Riko Muttik lisaajal võita väga kogenud soomlast Joni Lyyvuo’t — Soome kadettide ja juunioride koondise “võistlevat treenerit”.

Võistluste edukaim karateka oli soomlanna Inge Mahmoud, kes võitis kuldmedali naiste kehakaalus kuni 53 kg, pronksi naiskadettide absoluutses kumites ning kuulus ka võidukasse Soome (II) kumitenaiskonda. Soome naiskonna võidus olid suured teened mitmekordsel maailma- ja Euroopa meistril Sari Lainel.

Noorkaratekadest oli edukaim Triinu Tults (IVL Tallinn), kes võitis kuldmedali nii tüdrukute +50 kg kehakaalus kui ka tütarlaste — kadettide absoluutkaalus.

Soome võttis täiskasvanute turniirilt edukaima riigina 5 kuldmedalit.

Eriauhinna — skulptor Tiina Tammiku pronksbuldogi võitis Eesti kumitemeeskond (Marko Luhamaa, Tõnis Saag, Tanel Pärss, Riko Muttik, Dmitri Teplõhh, Ivo Kolk, Lauri Mengel).