Meeste finaal:

Esikoha saavutas meeste klassikasprindis norralane Eirik Brandsdal, kelle jaoks see oli üldse esimeseks MK-etapivõiduks. Norrale kindlustas kaksikvõidu Ola Vigen Hattestad, kolmandana pääses poodiumile venelane Nikita Krjukov. Finaalsõidu kolm viimast olid rootslased Emil Jönsson, Daniel Rickardsson ja Jesper Modin.

Eestlaste lõppkohad: Kein Einaste 11., Peeter Kümmel 14., Karel Tammjärv 22., Anti Saarepuu 24, Siim Sellis 27. ja Vahur Teppan 29.

Meeste poolfinaalid:

25-aastane Kein Einaste oli esimeses poolfinaalis koos rootslaste Jesper Modini, Emil Jönssoni, Jens Erikssoni ja Daniel Rickardssoni ning norraka Ola Vigen Hattestadiga. Einastet tabas kohe sõidu alguses ebaõnn, kui ta murdis vasaku suusakepi alt 20 sentimeetrise tüki. Õnnetus juhtus hetkel, kui eestlane võitles Modiniga koha pärast. Kahjuks ei saanud Einaste ka tükk aega uut keppi ja jäi teistest maha ning lõpetas viimasena. Sõidu võitis Hattestad Modini ees.

Einaste ei osanud võistluse järel öelda, kas suusakepi lõhkunud Modini tegevuses oli ka midagi tahtlikku. Väga pettunud eestlane siiski ei olnud, sest suutis end täna poolfinaali võidelda.

Teisest poolfinaalist said finaali Nikita Krjukov ja Eirik Brandsdal. Aegadega pääsesid otsustavasse sõitu esimese poolfinaali kolmas ja neljas mees - Emil Jönsson ja Daniel Rickardsson. Finaalis seega kolm rootslast, kaks norralast ja üks venelane.

Meeste veerandfinaalid:

Kein Einaste näitas veerandfinaalis võimu ja saavutas esikoha! Teisena pääses otse edasi norrakas Ola Vigen Hattestad. Järgnesid Peeter Kümmel, Eldar Rönning ja Anti Saarepuu.

Karel Tammjärv ja Siim Sellis pidid teises veerandfinaalis leppima kahe viimase kohaga. Kaks kiiremat olid rootslased Jesper Modin ja Jens Eriksson. Kuna teine veerandfinaal oli nelja sekundi võrra kiirem kui esimene, kadus Kümmelil võimalus ajaga edasi saada.

Kolmandast veerandfinaalist pääsesid edasi rootslased Teodor Peterson ja Emil Jönssen.

Neljanda veerandfinaali kiirem oli jaapanlane Yuichi Onda. Teisena lõpetas olümpiavõitja Nikita Krjukov. Vahur Teppan kaotas võitjale kolme sekundiga ja lõpetas viimasena.

Viimast veerandfinaali valitsesid norrakad - kaks kiiremat olid Eirik Brandsdal ja Petter Northug.

Meeste eelvõistlus:

Meeste 1,4 km distantsil oli kvalifikatsiooni kiireim Ole Vigen Hattestad, järgnesid Nikita Krjukov ja Eirik Bransdal. Norra suusaäss Petter Northug oli 13. Eestlasi sai veerandfinaali koguni kuus - Kein Einaste oli 10., Siim Sellis 14., Karel Tammjärv 17., Anti Saarepuu ja Peeter Kümmel 20., Vahur Teppan 22.

Eesti koondise peatreeneri Mati Alaveri sõnul ei ole Tammjärve jätkamine veerandfinaalis kindel, sest mees ei pidanud algselt üldse sprindis startima. Tammjärv valmistub hetkel U-23 MMiks.

Kuumas grupis startinud Timo Simonlatser oli 38., teiste eestlaste kohad: Aivar Rehemaa 44., Raido Ränkel 49., Algo Kärp 51., Janek Vallimäe 53., Andrus Veerpalu 54., Andreas Kollo 64. ja Erkki Jallai 67. Kokku startis 79 meest.

Meeste kvalifikatsiooni käik:

Kuus eestlast (Einaste, Sellis, Tammjärv,Saarepuu, Kümmel, Teppan) pääses edasi! Hattestad oli kiireim, järgnesid Nikita Krjukov ja Eirik Bransdal.

Veerpalu saab 54. aja.

Tammjärv on 17. ja pääseb samuti edasi.

Rehemaa on hetkel 44. ja Veerpalu 52. kohal. Veel 15 meest lõpetamata.

Siim Sellis on koguni 13. ajaga finišis!

49 meest 79-st on lõpetanud. Tundub, et Einaste, Saarepuu, Kümmel ja Teppan saavad edasi. Simonlatser mitte.

Vahur Teppan lõpetab 19. ajaga. Napilt kaotab Saarepuule ja Kümmelile.

Kein Einaste saab üheksanda aja, kui lõpetanud on 25 meest. Saarepuu ja Kümmel jagavad 15. kohta. Kokku stardib 79 meest.

Kaheksandana startinud Simonlatser lõpetab ajaga 3.28,4 ja läheb hetkel kaheksandaks. Kaotust liidrile Ole Vigen Hattestadile on 9,2 sekundit. Selle ajaga on juba raske edasi saada.

Kuuma grupi mehi on täna stardis kümme, neist Timo Simonlatser läheb rajale numbriga 8. Peeter Kümmeli stardinumber on 14, Kein Einastel 19, Anti Saarepuul 24, Vahur Teppanil 44. Stardis on ka meie distantsimehed Andrus Veerpalu (nr 55) ja Aivar Rehemaa (nr 45).