Üle 2,5 miljoni dollari on kogu turniiri auhinnafond ja võitja pistab sellest taskusse ühe viiendiku. Suursoosikuks on loomulikult maailma esinumber Novak Djokovic, kellele peaks konkurentsi pakkuma Stan Wawrinka ja Tomaš Berdych. Arvestades aga, kuidas kulges naiste turniir — ükski kaheksast asetatust ei jõudnud veerandfinaali — võib ju oodata üllatusi ka sel nädalal.

Esireket püüab viiendat Dubai-võitu

Djokovici võidukoefitsient on hetkel 1.30 ja arvestades, et kaks ülejäänud Araabia Ühendemiraatides osalevat maailma esikümne valgepallurit on teisel tabelipoolel, siis on väike number ka loogiline. Serblane on Dubai turniiri neljakordne võitja, enamat on suutnud vaid Roger Federer, kel võite seitse. Mullu alistus Djokovic finaalis just Federerile 3:6, 5:7.

Maailma esireket pole pärast võidukaid Austraalia lahtisi tennisemeistrivõistlusi turniiridel mänginud ja nii on juba esmaspäeva õhtul põnev näha, kuidas kulgeb avaringikohtumine Djokovici ja endise esikümnemehe Tommy Robredo (ATP 41.) vahel. Kui need kaks viimati ehk 2014. aastal Cincinnatis vastamisi olid, võidutses 7:6, 7:5 Robredo. Üllatuseootajatele teadmiseks — hispaanlase mänguvõidu koefitsient on 18.00.

Edu korral võib Djokovici jaoks Dubai turniirist saada vägagi “hispaaniapärane”. Kui kõik läheks asetuste järgi, tuleks serblase vastaseks veerandfinaalis kuuenda paigutusega Feliciano Lopez (ATP 24.) ja poolfinaalis neljanda asetusega Roberto Bautista Agut (ATP 18.). Turniirivõidu koefitsiendid on neil kahel vastavalt 67.00 ja 26.00.

Nick Kyrgios on võimalik üllataja

Kaks ülejäänud võimalikku soosikut on tabeli teises pooles. Tšehh Tomaš Berdychi (ATP 7.) võidukoefitsient on 13.00 ja samas riigis juuri omava šveitslase Stan Wawrinka (ATP 4.) oma 7.00. Berdychit ootab avaringis Joao Sousa (ATP 36.) Portugalist ja Wawrinkat ukrainlane Sergei Stahhovski (ATP 92.).

Berdychile Dubais ilmselgelt meeldib mängida, sest viimasel kolmel aastal on 30-aastane tennisist jõudnud nelja parema hulka. Mullu kaotas ta Djokovicile poolfinaalis, kaks eelmist aastat jäi kaotajaks finaalis vastavalt Djokovicile ja Federerile. Nii nagu maailma esireket, teevad ka Wawrinka ja Berdych esmaesinemise pärast Austraalia lahtiseid.

Asetatud mängijatest veel rääkides on Serbia teine number Viktor Troicki (ATP 22.) viienda paigutusega, aga tema turniirivõidule panustades on koefitsient juba 41.00. Serblane on veebruaris olnud aktiivne, kaotas Sofia-turniiri finaalis Bautista Agutile ja langes Rotterdamis veerandfinaalis.

Paf-i koefitsientide tabeli üllatusnime leiame aga kolmandalt astmelt, sest asetamata Nick Kyrgiose (ATP 33.) nime taga on number 11.00! Loomulikult on siin arvestatud värskelt lõppenud Marseille turniiri, kus noor austraallane alistas järjest Richard Gasquet, Berdychi ja finaalis ka Marin Cilici. Kyrgiose avavooru vastane on 7. paigutusega slovakk Martin Kližan (ATP 25.), kes võitis omakorda kaks nädalat tagasi Rotterdami turniiri.