Mullu USA lahtistel kohtus Kontaveit 35-aastase ameeriklannaga esmakordselt ja kaotas kaheksandikfinaalis selgelt 2:6, 1:6. Soosik on loomulikult üheksanda asetusega Williams, Paf-is on tema võidukoefitsient 1.22, meie neiul 4.40. Paarivõitja järgmine vastane tuleb igal juhul USA-st — Lauren Davise ja Louisa Chirico vahelise matši võitja.

Serena Williamsil sihikul 22. Suure Slämmi turniirivõit

Naiste turniiri suursoosikut pole keeruline nimetada — kui Serena Williams on terve ja tabelisse loositud, siis kogenud ameeriklanna võitu ka ennustatakse. Maailma esinumbri võidukoefitsient on 3.20 ja sel korral on tiitlikaitsja saanud ka korralikult valmistuda. Hiljutisel Rooma-turniiril ei näidanud ta ehk parimat tennist, aga võitis siiski. Tegu oli Williamsi 2016. aasta esimese turniirivõiduga, finaalis alistas ta Madison Keysi 7:6, 6:3.

Maailma edetabeli põhjal oleks järgmised soosikud Agnieszka Radwanska ja Angelique Kerber, koefitsientide arvutajad arvavad sootuks teisiti. Poolatari võidukoefitsient on koguni 34.00 ja hooaja esimese Suure Slämmi turniiri ehk Austraalia lahtised võitnud sakslannal 15.00 — need annavad koefitsientide tabelis vastavalt 10. ja 5. koha.

Radwanska puhul on põhjused tegelikult selged — vaid korra, kolm aastat tagasi, on ta Roland Garros väljakutel jõudnud veerandfinaali ning pole ka viimastel nädalatel sama väljakukatte peal edukas olnud. Kerber alustas saviliiva-hooaega Stuttgarti turniiri võitmisega, aga nii Madridis kui Roomas langes juba avaringis. Sakslannagi parim Prantsusmaa lahtiste saavutus on veerandfinaal, seda aastast 2012.

Keys ja Siegemund — võimalikud üllatajad

Soosikumantlit pakutakse Williamsi kõrval enim hoopis Viktoria Azarenkale (WTA 5.), kelle võidukoefitisent on 7.00. Samas pole valgevenelanna erilises hoos ja tema vigastatud selja olukord on teadmata. Azarenkaga sama koefitsient on ka tunamullusel finalistil Simona Halepil (WTA 6.). Rumeenlanna võitis turniiri Madridis, ent nädal hiljem Roomas kaotas juba avamatšis.

Kindlasti ei tohi unustada kahel eelmisel aastal veerandfinaali jõudnud Garbine Muguruzat (WTA 4.), kelle võidule panustades saaks raha tagasi 10-kordselt. Hiljuti Roomas kaotas ta poolfinaalis Madison Keysile. Viimatimainitu (WTA 17.) ongi ehk üks võimalikest üllatajatest. 21-aastase ameeriklanna võidukoefitsient on küll 34.00, aga näiteks panustades Keysi poolfinaali jõudmisele oleks koefitsient 8.00.

Silma tasuks peal hoida ka Laura Siegemundil (WTA 39.). Karjääri parimat tennist mängiv 28-aastane sakslanna alistas Stuttgartis kahes setis nii Halepi, Radwanska kui Roberta Vinci ning viimati Roomas lülitas konkurentsist Svetlana Kuznetsova. Siegemundi poolfinaalikoefitsient on 17.00. Tõsi, tuleb arvestada, et tema esimesed vastased on Eugenie Bouchard ja eeldatavasti Timea Bacsinszky — kahe eelmise aasta poolfinalistid.

Djokovic või Nadal? Või hoopis Murray?

Meeste turniiri eel on õhus ohtralt küsimusi — kas Novak Djokovic võidab lõpuks Prantsusmaa lahtised ja seeläbi karjääri Suure Slämmi, kas Rafael Nadal saab 10. tiitli, kas Andy Murray võimsalt paranenud savi-liivamäng toob ka tulemuse, kas Stan Wawrinka peab vastu tiitlikaitsmise pingele?

Võidukoefitsientide alusel on soosikuterivi üllatustevaba: Djokovic (ATP 1.) 1.80, Nadal (ATP 5.) 3.50, Murray (ATP 2.) 5.00, Wawrinka (ATP 4.) 13.00, Kei Nishikori (ATP 6.) 18.00. Ülimalt kahju on tennisesõpradel muidugi Roger Federeri ja kodupublikul ka Gael Monfilsi puudumisest.

Kahjuks tegi loosiratas võimatuks Djokovic — Nadal finaali, sest mehed on samal tabelipoolel ja kui viis matši järjest võidavad, siis kohtuvad poolfinaalis. Võimalike üllatusnimedena tuleks ehk mainida Dominik Thiemi (ATP 15., koefitsient 38.00) ja Nick Kyrgiost (ATP 19., koefitsient 71.00).

Viimased turniirid saviliiva-väljakutel joonistasid välja päris selged jooned. Djokovic ja Murray jõudsid finaali nii Madridis kui Roomas ning said mõlemad ühe võidu. Nishikori oli mõlemal korral poolfinaalis ja lisaks Barcelonas finaalis. Nadal võitis Monte-Carlos ja Barcelonas ning viimati Roomas kaotas veerandfinaalis Djokovicile.