1991. aastal NSV Liidu meistriks kroonitud Kalevi kohtumine Žalgirisega on justkui veerand sajandit tagasi pidamata jäänud matš, sest nii Žalgiris kui ka Vilniuse Statyba lõpetasid pärast Leedu iseseisvaks kuulutamist 1990. aasta kevadel selle riigi tšempionaadil osalemise.

„Hea, et toimuvad sellised peod ja kunagisi korvpallureid ei unustata. Pole tähtis, mis siis juhtus või kuidas edasi läks. Sel ajal oli selline elu. Need inimesed võistlesid, tahtsid oma klubi eest teha kõike, mis oli võimalik. Õnnitlen kalevlasi nende võidu 25 aastapäeva puhul ja soovin kõigile edu.“

Sabonis osales 2006. aastal korraldatud meenutusmängus, kui Kalevi tiitlivõidust möödus viisteist aastat. Leedu hiid esindas tookord Madridi Reali, kelle värve ta oli kunagi kaitsenud.

„See matš meeldis kõigile, kõik olid rahul ja rõõmsad. Vanade sõpradega on ikka huvitav kohtuda,“ lausus korvpallilegend, kes seekordsele mängule tulla ei saa.

Leedu korvpalliföderatsiooni president Sabonis rääkis, et Žalgiris tähendab tema elus kõike. „Sündisin siin, mängisin, lõpetasin, elan ja ilmselt ka suren siin,“ lausus üks läbi aegade edukamaid Euroopa korvpallureid.

Nüüd on korvpallihullude leedulaste ootused seotud Rio olümpiamängudega. Leedu koondis on võitnud olümpiatelt kolm pronksmedalit, ka seekord loodetakse medali pärast heidelda.

„Olime Euroopa meistrivõistlustel neljast paremast meeskonnast kõige nõrgemad, kui vaadata koosseise ja seda, kes kus mängib. Näitasime iseloomu ja saime teise koha. Olümpia pole kingitus – meie grupp on hol-lal-laa, muidugi mitte nõrk. Kõige tähtsam on, et saime olümpiale. Ei tea veel, kes tulevad koondisse ja kes on terved. Olümpiahooaeg on raske, sest turniiriks ei saa korralikult valmistuda.“

Selle aasta oodatumale spordishow´le, kui 2. juunil Saku hallis kohtuvad Tallinna Kalevi ja Kaunase Žalgirise 1991. aasta tähed, on piletid saadaval Piletilevis.