Kui Lätis toimuvas korduskohtumises imet ei sünni ning Tarvas 24-punktilist vahet tagasi ei mängi, kohtub Liepaja veerandfinaalis Tartu Ülikool/Rockiga.

Liepaja peatreener Uvis Helmanis tunnistas, et kuigi tänase mängupildiga ta üleliia rahule ei jäänud, valmistab lõppresultaat talle rõõmu. Samuti lisas juhendaja, et tänane võit tuli ehk oodatult pisut kergemalt ja oma osa selles mängisid ka Tarva koosseisuprobleemid, kus näiteks Roberts Stumbris varakult seljavigastuse tõttu platsilt lahkuma pidi.

Täna Atõrau Barsõst üle olnud Rockiga kohtumist ootab pikaaegne Läti koondislane Helmanis aga pingsalt. "See oli üks peamine põhjus, miks tahtsime väga Tarvast võita, et saaksime kohtuda Tartu Rocki ja Gert Kullamäega. Tahame näidata taaskord, kes on tugevam. Ta [Gert Kullamäe] teab väga hästi, kes on tugevam," lõõpis aastatel 2002-2004 koos Kullamäega Saksamaal Bambergi ridades pallinud Helmanis.

Sõber: "mõnedel meestel närv ei pidanud vastu"

Rakvere Tarva peatreener Andres Sõber võttis tänase kohtumise kokku nii: "Vahel on nii, et kui hakkab vastassuunas minema, siis ta läheb. Teada oli, et Liepaja on kõva ja ikkagi ma ei väsi paari asja meelde tuletamast, et teisel poolajal hoidsime teatud taset üleval. Kuigi mõnedel meestel närv ei pidanud vastu ja ei osata kaotada. See on suur kunst ja kuulub suurte kaotuste, ketukate hulka."

Küsimusele, kas Tarvas võinuks täna juba esimesel poolajal maa-ala kaitset proovida, vastas Sõber: "Ma ei ole eksperimenteerija tüüp ja teatud hetkel maa-ala ja mees-mees - vaadates meie tulevikku ka, saame vahe maa-alaga 10ga vähemaks ja mis siis? Aga see tapab füüsiliselt rohkem ja meil on mängijaid ka vähe. Kindlasti võib spekuleerida, et oleks võinud maa-ala peale varem minna, aga siin pole küsimust, kes on parem meeskond."

Andres Sõbra kommentaarid: