"Tahan Eestit tänada kõva ja agressiivse vastupanu eest. See oli kõigi kolme Balti riigi jaoks tõeline korvpallipidu," tunnustas ta naabreid.

"Ütlesin kuu aega tagasi nii Eesti kui Läti ajakirjanikele, et mäng Eestiga saab ilmselt olema selle turniiri võtmemäng. Mul oli õigus. Alustasime mängu väga pehmelt. Unustasime, mida peame väljakul tegema. Eestlased nägid rohkem lätlaste moodi välja kui meie ise. Teisel poolajal rahunesime maha ja kontrollisime oma emotsioone. Tegime seda, mida kõige paremini oskame - mängisime korvpalli."

"Mäng oli kinni väikestes asjades. Ütlesin oma mängijatele "Ärge olge laisad, pange käsi üles, tehke samm ette..." Nägime välja rohkem värskemad ja agressiivsemad, mis võis tulla ka sellest, et Eestil lõppes eilne mäng Leeduga väga hilja, neil oli vähem aega taastumiseks. Aga ma olen väga õnnelik, et me lähme Prantsusmaale."

Bagatskis märkis, et järelejäänud turniiril pole Lätil enam midagi kaotada, ainult võita. "Me ei pea enam mõtlema, kes meil vastas on. Horvaatia ja Sloveenia, kellega meil on võimalus kohtuda, on ilmselt favoriidid, aga me teame neid mõlemaid. Peame lihtsalt mängu nautima."

Bagatskis rääkis veel, et riietusruumi tulid neid täna õnnitlema Läti president, parlamendispiiker ja peaminister. "Oli lihtne jutuajamine. Meie mõistagi olime väga õnnelikud. Šampust ma küll ei näinud," ütles ta, kuigi tilkus laua taga, nagu oleks korraliku šampanjadušši alla jäänud.

Vaata pressikonverentsi!


Vaata ka Eesti koondise pressikonverentsi!