„Usun, et kõikidel meestel on siht alagrupis viis võitu saada. Ka Poola kodus ära võtta. Peale eelmist mängu oli riietusruumis vaikus ja väike pettumus. Mis sest, et mängisime Poolaga. Kõik tahavad end tõestada igas mängus ja saada kätte maksimaalne tulemus,“ paljastab Kurbas koondist tiivustavat mõttemalli. "Eriti hea on see, et valiksarja viimane mäng on just Poolaga ja Tartus. Kui neil on selleks ajaks 5/0, siis võib-olla mõni põhimees ei tule enam kohale ning nad suhtuvad pisut lõdvemalt. Tartu saal on väike ja kui tuleb täismaja, siis on see vastasele üsna ebamugav," teab kauaaegne Rocki mängija omast kogemusest.

Isiklikus plaanis on Kurbas EM-valiksarjas mäng mängult hoogu kogunud. Poolas vastu usaldas peatreener Tiit Sokk ta väljakule 33 minutiks. Protokolli läks kirja 11 punkti, 7 korvisöötu ja 2 lauapalli, Kurbase vastu tehti tervelt kaheksa isiklikku viga. "Oleks saanud paremini. Kaitses tulid mõned apsakad sisse," jääb asjaosaline tagasihoidlikuks.

Kurbas on praegustest koondislastest ainus, kellel olemas leping välisklubiga. Pärast valiksarja lõppu liitub ta koheselt Rootsi meistriga Södertälje Kings. Esimene euromäng seisab ees juba 4. oktoobril kui kohtutakse soomlaste Kataja Basketiga. Rootsi minekut võtab Kurbas vaheetapina, eesmärk on pääseda veelgi kõrgemale. "Tean, kuhu sellest klubist on edasi liigutud. Kindlasti avaneb võimalus, tuleb ise mees olla ja sellest kinni haarata. Lisaks suudab meeskond meistritiitli peale mängida ja lööb kaasa eurosarjas, see sobib minu plaanidega ideaalselt," on Kurbas vähemalt praegusel hetkel valikuga ülimalt rahul.

"Paar pakkumist oli veel, aga Södertälje tundus kõige asjalikum. Olen nende vastu mänginud. Kuna eelnevatest hooaegadest teab mind ka klubi peatreener Vedran Bosnic ja talle meeldib minu mängustiil, siis ta võttis läbi agendi ise ühendust. Jõudsime kokkuleppele. Oma roll oli ka Reinar Hallikul, kes suhtles samuti peatreeneriga. Nad on kunagi Rootsis koos mänginud," selgitas Kurbas välislepinguni jõudmise tagamaid.

Kohtumises Valgevenega vajab Eesti koondis Kurbaselt suurt tuge. Seda nii kaitses kui rünnakul. Väliste märkide järgi on ta valmis. Valiksarja senised esitused on vaid tõstnud enesekindlust.