"See polnud minu sõit," ütles 5 km distantsil avavahetuse üheksandana lõpetanud Kail Piho. "Saan kõvasti paremini sõita, aga olin väsinud. Võib-olla pole ma MM-i eelsest treeningulaagris taastunud. Tõusudel jäi jõust vajaka."

Viimases vahetuses suusatanud Kristjan Ilves pingutas koos Venemaa sportlasega kümnenda-üheteistkümnenda koha pärast, kuni neist mõlemast möödus Tšehhimaa kahevõistleja. Siiski jaksas 16-aastane Audentese spordikooli õpilane idanaabrite esindaja seljataha jätta.

"Tahtsin lõpus tšehhiga kaasa minna, aga jalad olid piimhapet täis," lausus Eesti koondise 11-ndana finišisse toonud Ilves. "Andsin endast nii palju, nagu suutsin."

Koha kaheksa parema hulgas sihikule võtnud Eesti neliku kahte liiget vedasid alt hüpped. Nii Kail Pihol kui ka Ilvesel jäi neli-viis meetrit jõukohasest tulemusest vajaka.

"Karl-August Tiirmaa ja Han Hendrik Piho hüppasid päris korralikult, aga ülejäänud kaks meest jäid oma tasemele alla," lausus treener Tambet Pikkor. "Poisid on pikast hooajast väsinud. Nad ei jaksanud suusarajal pingutada. Üldpilt olikorras, aga koht oli nadi."