Donetsk on Ukraina alagrupiturniiri viimaseks kohtumiseks värvunud Ukraina rahvusvärvidesse ja hetkel ei paista vahet ei vene ega ukraina rahvusest inimestest, sest kõik seisavad hetkel kodumeeskonna selja taga. „Ukraina – tšempion,“ hõiskavad Venemaa koondise jalgpallisärki ja Ukraina lippu kandvad fännid.

Donetski staadion on ukrainlastele halvaendeline koht, sest siin pole nad võitnud mitte kunagi, aga nüüd on vaja võita. Väga-väga vaja võita, sest ilma võiduta jäädaks alagrupist välja. Tõsi, on võimaus, et kui Rootsi võidab väga suurelt Prantsusmaad, siis saadakse väravatevahega edasi, kuid see on väga õhkõrn lootus.

„Me ei kaota seda mängu. Ma pole kindel, et kas me võidame, aga seda ma ütlen, et me seda mängu ei kaota,“ sõnab Ukraina fänn Oleg. Temaga ootavad mängu veel kümmekond Ukraina fänni, kes on juba kuus tundi enne mängu väga rõõmsas meeleolus ja tundub, et alkoholi voolab nende kõridest mängu eel veel tugevasti alla.

„Rooney on tagasi, meil ilmselt pole Ševtšenkot, kuid me mängime kodus ja sellisel juhul me lihtsalt ei tohi kaotada,“ lisab ta veel.

Ukrainlased mängisid ka enda teise alagrupimängu Donetskis, kuid toona jäädi alla Prantsusmaale. See mäng on jäänud meelde ilmselt igale jalgpallisõbrale, kuna see katkestati tugeva äikesetormi tõttu, mis jättis puude alla nii hunniku autosid kui ka telklaagri, kus hiljem mitmed mängult naasnud fännid pidid enda äralennanud telke tunde otsima.

Inglismaa vastu on ka Ukrainal ette näidata ainult üks võit, kuid ka see saadi 2010. aasta alagrupis, kui Inglismaa oli juba finaalipääsu taganud ning Dnipropetrovskis 0:1 alla jäi. Väljavaated pole just kõige paremad, kuid vähemalt võtavad ukrainlased turniiri eel melu täie rinnaga. Inimesed on rõõmsad, alkoholi voolab jalgpallifännide kohta meeletus koguses ja loodetavasti suudavad nad samas tempos jätkata lõpuvileni.

Inglismaa fänne on hetkel linnas näha vähem. Kohe staadioni kõrvale olid end üles seadnud West Ham Unitedi fännid, kellega ukrainlased regulaarselt pilti tegemas käisid, kuid neli tundi enne avavilet pole rohkemat inglastelt näha.