20.20 – Roy Hodgson saabub hetkeks väljakule. Jalutab peaaegu keskringini ning seejärel tagasi. Vaatab muheda naeratusega tribüünidele ning kaob taas riietusruumi.

20.30 – väljakule saabuvad kaheksa Inglismaa ja kaheksa Ukraina lipuga noort neidu, kes jooksevad lippudega lehvitades väljaku keskele. Lippude lehvitamise ajal hakkavad tööle murukastjad. Staadioni ekraanidele ilmuvad suures plaanis Inglismaa särki kandvad neiud. Neil on valged särgid – mõistetav. Taustaks mängib esialgu Seven Nation Army, seejärel alustab kõlamist ametlik eurolaul, mis ei meeldi vist mitte kellelegi.

20.35 – hakkab tantsuvõistlus, kus fännitribüünide ees samad neiud hakkavad tantsima ja publiku kohustus on kaasa tantsida. Publikut on väga vähe, aga tantsijad saavad suure tõenäosusega suurele ekraanile ja ise rõõmsad olla. Staadionil on nagu ikka toitlustus, mis on võrreldes Harkoviga kallim. Hot-dog maksab näiteks 2,4 eurot, aga Harkovis maksis see 2 eurot. Õllehind on 1,6 eurot, Harkovi hinda enam ei mäleta.

20.38 – pressitribüünile tuuakse koosseisude leht. Shevchenko ei alusta, alustab hoopistükkis Artem Milevskiy. Inglismaa poolelt asub väljakule Wayne Rooney. Siiamaani pole nad sooja tegema tulnud, aga pool tundi varem saabus inglaste buss staadionile. Kahe telekanali ajakirjanikud on muru ääres kohad sisse võtnud ja neid valgustavad prožektorid. Kõrval istuv Iltalehti ajakirjanik kirjutab pealkirja Hodgson ei jarruttele. Kuna ma soome keelt üldse ei oska, siis ma isegi ei oska arvata, mida see tähendab.

20.45 – Suurel tablool lüüakse lahti lahtilööki ootav kell. Mängu alguseni on tund. Staadioni ümbruses käib endiselt vilgas elu, kuid staadionil on võrdlemisi vaikne. Rohkem on mõistagi Ukraina fänne, kuid üldmulje on veel nagu Eesti meistriliiga kohtumisel.

20.47 – Ukraina väravavahid saabuvad väljakule. Võtan tagasi, et üldmulje oleks nagu meistriliiga kohtumisel, sest isegi väga hõredalt kohal olev rahvas suutis hetkeks üles võtta väga asjaliku kisa.

20.49 – Algab järjekordne meeleolumäng ehk lubatakse otsida fänne staadionilt, keda siis suurele ekraanile näidata, kui inimene on sellest ise tõeliselt üllatunud, siis ta võib saada mingi meelehea. Staadionil lendlevad hiiglaslikud ööliblikad. Päike on loojunud ja Joe Hart koos kolleegidega saabub murule.

20.53 – Ukraina saabub väljakule. Shevchenko üleni sinises dressis ja rahulikult kolleegiga suheldes, teised kollastes T-särkides ja tunduvalt aktiivsemalt liigutades. Ukraina keskkaitsja Yaroslav Rakitskiy filmib murult nähtavat nutitelefoni kaudu.

20.58 – ekraanidelt algab inglaste motivatsioonivideo. Jedwardit meenutavad maskotid hüplevad pressitribüüni ees, kus neil erilisi jälgijaid pole. Mõni teeb küll neist pilte. Peale väravavahtide pole endiselt ühtegi inglast staadionile saabunud.

21.03 – inglased saabuvad lõpuks väljakule. Rahvas tervitab neid võimsa vilekooriga. Staadion on silma järgi viiendiku osas täidetud. Telekaamerad otsivad kohe üles Wayne Rooney, kelle kohta antakse teada, et ta on 176 pikk ja 86 kilo raske. Sarnaselt on ukrainlaste poolelt märgitud saanud Andriy Pyatov ja Anatoliy Timoschuk.

21.06 – algab 1996. aasta (oli vist?) tunnusmeloodia Football Is Coming Home. Inglased on selleks ajaks üles tõmmanud 25 lippu. Ukrainlaste lipupanus on väiksem, kuid see-eest löövad nad lihtsalt massiga.

21.08 – algkoosseisu mehed on Inglismaa poolelt läinud venitama. Varumehed söödavad palli teineteisele. ManU kaitsja Phil Jones söödab niivõrd kesiselt, et pall lendab otse ukrainlaste sekka. Ukrainlaste abitreener saadab palli tagasi.

21.11 – Ekraanilt näidatakse Rootsi mängu väravaid. Rahvas täidab staadioni kisaga. Seejärel meenutatakse teise mängu äikesetormi, mis uputas telklaagreid ja murdis puid. Staadionikatus kattis küll otsese vihma, kuid tuulega suunda muutes kasteti ka vaatajad üle. Kohalolnud väidavad, et oli meeleolukas mäng. Täna on õhuniiskus 44 protsenti ja sarnaseid kataklüsme oodata pole.

21.12 – aeg on tutvustada koosseise. Kõige väiksema hüüatuse saab Yevhen Selin ja Artem Milevskiy. Teised on mõnevõrra armastatumad. Kõrvalolev Soome lehereporter kasutab kohtingusaite ja semmib kohalikega.

21.23 – Kastjad asuvad tööle, mängijad lahkuvad. Oxlade-Chamberlain ja Stewart Downing on viimased lahkujad. Hangudega härrasmehed tulevad murukühme tasandama. Staadionil algab mehhiko laine – kõik on heaks mänguks valmis. Teadustaja skandeerib: „Tri, tva, adin – pajeehali!“.

21.27 – algab tantsuprogramm, mille jaoks jooksevad mitmedkümned noored plakatitega väljakule. Rahvas hakkab skandeerima „Ukraina“. Kananaha toob ihule.

21.29 – suurel ekraanil räägib Tarmo Lehiste näoga laps, et tere tulemast ilusasse Donetskisse. Seejärel hakkab lõpuks võimlemisprogramm. Keskseks programmiks kaevurilambikeste ja vasaratega must-oranžid noored. Seejärel saabuvad üleni mustas inimesed mustade nelinurkadega. Natuke meenutavad Hayao Miyazaki filmi Spirited Away söetükikeste moodi olevusi. Seljatagused võõrajakirjanikud ajavad enda laua ümber, õnneks keegi alla ei jää.

21.35 – tantsuprogramm saab läbi ja noored lahkuvad väljakult. Nende asemele saabuvad mitukümmend fotograafi, kes võtavad sisse koha poodiumitel mängijate tunneli ees. Inglise fännid hakkavad jälle Seven Nation Armyt laulma. Mängijad on tunnelis valmis ja nüüd nad tulevad. Rahvas hullub, kõik on ilusaks kohtumiseks valmis.