28-aastane Kitsing on koondise kandidaatide ringi kuulunud alates 2010. aastast kui ta tuli Tartu Ülikool/Rockiga esimest korda Eesti meistriks. Hiljem on Kalev/Cramoga lisandunud veel kolm tiitlit. Kahe päeva eest mängus Serbiaga oli Kitsing 18 punkti ja 4 lauapalliga Eesti koondise üks tulemuslikumaid. Ta on kindlam kui kunagi varem. Osales eelmisel nädalavahetusel VTB Ühisliiga Tähtede mängu kaugvisete võistlusel.

********

Kristjan, sul tuleb hakata koondises kohanema vähe teistsuguse rolliga. On nii?

"Kas nüüd kardinaalselt teise rolliga, aga mingil määral ikka. Vanu mehi enam ei ole, hoopis ise olen vanemapoolne. Eks paar kogenumat meest on meil praegu ka puudu. Aga jah, teistmoodi on küll."

Kas kolme mehe lahkumine jätkab tuntava jälje või on teatepulk ikkagi suhteliselt sujuvalt üle antud?

"Tahaks küll loota, et suht sujuvalt. Serbia mäng näitas ka, et kõik mehed, kes on koondisesse jõudnud, on valmis teatepulka üle võtma."

Su enda mäng on viimaste aastatega selgelt kindlust juurde saanud. Mis on selle taga?

"Eks ma olen vanusega enesekindlamaks läinud. Pärast välisklubide tiiru (toim. - hooaeg 2016/2017 Argentinas ja Taanis) tuli kindluse osas tuntav edasiminek. Sealt olen end ülesse ehitanud. Praegu on väljakule minnes tõesti päris hea tunne."

Ka Kalev/Cramos oled sa rotatsioonis selgelt sees. Mis on samuti märk asjade heast seisust.

"Jah. Treeneriga klapib, ta usaldab mind."

Mis mulje sulle koondise nooremad mehed jätavad? On nendega lihtne asju ajada?

"Kindlasti. Igaühel neist on oma tugevad küljed ja nad toovad meeskonda mitmekülgsust. Usun, et me täiendame üksteist päris hästi. Isetsejaid ei ole, kes hirmsasti palli kinni hoiaks, kõik püüavad ühise asja eest väljas olla. Sellise satsiga on mõnus mängida. Eks ikka nad on noored ja teatud tüüpi eksimused paratamatult tulevad, aga väga suurt ärakukkumist ma nende puhul küll ei pelga."

Millal su noorem vend, 17-aastane Kaspar võiks meeste koondise ukse lahti teha? Olete juba arutanud koos mängimise variante?

"Otseselt arutanud ei ole, aga ma loodan, et varsti see juhtub. Päris pull oleks (muigab)."

Tulles Gruusia mängu juurde, ega võit Serbia üle meile midagi lihtsamaks tee. Pigem vastupidi, endal on ootused ja vastane oskab karta, on tõsisemalt valmis.

"Neil see üks koll on (toim. - 217cm pikkune Giorgi Shermadini), temaga tuleb hakkama saada. Tuleb neil elu võimalikult raskeks teha, et väljakul oleks ebamugav tunne. Survestada. Ja kindlasti on edu võti meeskondlik kaitse. Tuleb pidurdada palli ja aeglustada neid, mitte jooksma lasta."

Eesti kohtub Gruusiaga pühapäeval, 24. veebruaril Eesti aja järgi kell 17. Delfi ja Eesti Päevaleht on kohal ning vahendab sündmusi nii sõnas kui pildis.