Vantaa lennujaama Burger Kingis istus teiste seas ka Leedu kuulsaim kossufänn Tomas Balaišis, kes oma habeme poolest igal pool maailmas fotograafide ja telekaamerate lemmikuks on kujunenud.

"Läheme Riosse väga suurte lootustega. Miks mitte kulla järele," õhkas mehest enesekindlust. Tegelikult, olgem ausad, kui turniiril osaleb vaid 12 meeskonda, ei saa seal nõrku tiime olla.

Leedu on ühes alagrupis Argentina, Hispaania, Brasiilia, Horvaatia ja Nigeeriaga. Edasi pääseb neli paremat. Teises grupis mängivad Prantsusmaa, USA, Venezuela, Serbia, Hiina ja Austraalia.

"Teine grupp on pealtnäha tugevam. Kõik peavad Nigeeriat meie grupi autsaideriks, aga tegelikult on nemadki päris head. Nagu teises grupis Venezuela ja Hiinagi. Kerget mängu pole ühestki loota," sõnas ta.

Eesti ajakirjanikesse suhtuvad leedukad muidugi sõbralikult. Naljaga pooleks sai meenutatud, et ega meie koondiste tasemevahe väga suur polegi. Kaotasime möödunud aastal EM-finaalturniiril Riias ju vaid kahe punktiga. Oleks Gregor Arbeti viimase sekundi kolmene sisse läinud, siis...

Tomas tundis huvi ka Eesti lootuste kohta olümpial. Eelkõige huvitasid teda õed Luiged, kellest ta palju lugenud on. Kuuldes, et medalit nende puhul ei loodeta, võis mehe hääles pettumusnooti täheldada.