"Väga halvad tulemused," sõnas Schmid. "Lootsin treeningutel nähtu põhjal enamat. Usun endiselt, et meil oli siin šanss veerandfinaali jõuda, lootsin, et vähemalt üks neist, Peeter Kümmel või Siim Sellis, saab kvalifikatsioonist edasi. Võrreldes treeningutel nähtut sellega, mis juhtus võistlusel, võib olla kindel, et siinsed tingimused avaldasid olulist mõju. [Soome koondise peatreener] Magnar Dalen rääkis sama juttu – ka soomlastel tekkis probleeme. Vormi paranemine päev-päevalt, mäestiku mõju, rajaolud – iga asi oli kild suures mosaiigist. Mul on pisut lootusetuse tunne."

Schmid on veendunud, et olümpiaeelsetel viimastel nädalatel tegid Kümmel ja Sellis kõik, mida suutsid. "Võimatu oli öelda, et midagi läks valesti. Peeter rääkis, et enesetunne polnud täna halb, aga ta ei jaksanud kiiremini sõita ja pärast võistlust polnud ta ka väsinud. Võimalik, et tema kehaline seisund paraneb mõne päeva jooksul. Kuid siis on individuaalvõistlus möödas."

Ükski Eesti sprinter täna kvalifikatsioonist edasi ei saanud.

Triin Ojaste piirdus eelsõidus 67 naise hulgas 48. kohaga (+15,0). Edasipääsust jäi puudu 6,9 sekundit. Raido Ränkel oli Eesti meestest parimana alles 51. , kaotades eelsõidu parimale 15,47 sekundiga. 30 hulka pääsemiseks oleks tulnud sõita kuus sekundit kiiremini. Peeter Kümmel oli 52. (+15,68) ja Siim Sellis 59. (+19,71).