Vigade paranduseks saabus võimalus kaheksa aastat hiljem. Tõsi, Vancouveris kohtuti ka, aga alagrupiturniiril, kus midagi suurt kaalul polnud. Ka siis jäi peale Rootsi 3:0.

"Kindlasti oleme mänguks rootslastega valmis. Oleme kogu turniiri mänginud nelja viisikuga ja püsinud piisavalt värsketena," sõnas Torino olümpiahõbe ja endine NHL-i mees Ossi Väänänen. "Rootslastega mängust tuleb soomlaste jaoks veelgi suurem lahing, kui seda oli veerandfinaal Venemaaga. Me ei ole oma eesmärki saavutanud, mille järele siia tulime," lisas Jori Lehterä.

Soomlaste unustamatu 3:1 võit Venemaa üle pikendas legendaarse Teemu Selänne koondisekarjääri kahe mängu võrra. 43-aastane veteran oli end veerandfinaali eel leidnud mõttelt, et võibki olla viimane jääle minek Soome dressis. "Mängueelsel õhtul magama minnes, käis peast läbi, et kohtumine Venemaaga võib olla minu viimane mäng rahvuskoondises. Ega paljud meie võimalustesse uskunud. Aga ma teadsin, et kogu meeskond annab parima ja mind isiklikult hoiavadki sellised vastasseisud endiselt mängu juures," märkis kolmekordne olümpiamedalist, Torino hõbe ning Nagano ja Vancouveri pronks.

Sotši taliolümpia meeste hokiturniiri poolfinaal Soome - Rootsi algab reedel Eesti aja järgi kell 14.00. Hilisemas poolfinaalis mängivad USA - Kanada.