ROK-i ametnikud langetasid lõpliku otsuse Bäckström finaalist kõrvale jätta alles soojenduse käigus. Selline käitumine on jabur, nagu lasteaed, arvas Mårts.

"Kaks tundi enne kohtumise algust tuli esimene signaal, et Bäckströmiga on probleemid. Kuigi proov võeti kolmapäeval, pärast veerandfinaali Sloveeniaga. Sellised olukorrad tuleb lahendada 24 tundi enne järgmise mängu algust, vastasel juhul jääb mulje, et kasutatakse kahtlaseid võtteid. See on taktitu käitumine ja suur äpardus," teatas Mårts pressikonverentsil.

Juhtunu on seda kummalisem, et rahvusvahelise jäähokiliidu (IIHF) doktorid olid finaali eel olnud veendusmusel - Bäckström peab saama mängida. ROK-i antidopingu inimesed otsustasid teisiti. "Loomulikult jättis juhtunu meie mängule ja mängijatele jälje. Kõik on inimesed ja sellised asjad tahes tahtmata mõjutavad," oli Mårts veendunud.

Bäckströmi dopinguproovist leiti lubatud normist enam pseudoefedriini, mis sattus tema organismi allergiarohu kaudu. Bäckström on sama rohtu manustanud juba aastaid ja varasemalt pole tal probleeme olnud.