Venemaa kohalik meedia ei kavatsenudki oma pettumust väljendamata jätta ning Biljaletinovi nimi paistis välja igal hokileheküljel.

"Põlev soov maa alla vajuda, punastada ning soovida, et ükskõik milline tiim oleks Venemaa asemel, oli tugevam, kui ükski teine emotsioon," kirjutas Sports-Expressi kolumnist Andrei Kuznetsov. "Me ei vaja sellist hokit! Meie riigis pole kunagi olnud suuremat häbi!"

Kuznetsov koos teiste ajakirjanikega süüdistasid treenerit liiga konservatiivsetes valikutes ning rünnaku tapmises.

"Kui lõpusireen kõlas, ei tundud ma valu ega viha. Oli tühjus ning lootusetuse tunne, mis oli sama jäine ja külm nagu Zinetula Biljaletinovi nägu," kirjutas Championat.com'i ajakirjanik Igor Rabiner, kelle loo pealkirjaks oli "Generatsiooni lõpp".

Biljaletinov suruti mängujärgel pressikonverentsil vastu seina ning kümnete ajakirjanike küsimused muutusid järjest ründavamaks ja kurjemaks. Asi läks nii karmiks, et lõpuks pidi pressiatašee vahele tulema.

"Noh, sööge mind nüüd," vastas Biljaletinov. "Sööge mind nüüd ja ma lahkun."

Biljaletinovi peatreeneritooli üle hakatakse aru pidama märtsi alguses, kui kohalikus hokiföderatsioonis toimub tehtud vigade ülevaatamine. Mees ise on öelnud, et soovib jätkata.

Venemaa hokiföderatsiooni president Vladislav Tretjak kaitses neljapäeval Biljaletinovi valikut, kuid ei jätnud mainimata, et ka endine treener Vjatšeslav Bõkov võib rolli taas üle võtta.

Venemaa võitis Biljaletinovi käe all 2012. aasta MM-i ning treener pidi juhendama koondist ka järgmise aasta MM-il.