Tema otsesed hoolealused Algo Kärp ja Karel Tammjärv saabuvad olümpiale täna ning nende seisundi kohta sai Alaverilt ka aru päritud.

"Usun, et Algo ja Karel on selle aasta parimas seisundis. Neilt võiks oodata korralikku sõitu," sõnas treener. Kas see tähendab jõudmist 20 või 30 hulka? "Eesmärgi sõnastamine läbi tulemuse on hästi sensitiivne teema. Oleme kokku leppinud, et kui sportlased tahavad, siis nad saavad ise neid kohti kõva häälega välja hõigata. Keegi võib ju öelda, et meil pole lihtsalt julgust eesmärke numbriliselt sõnastada, kuid ütleksin vastupidi, meil on julgust tulemust mitte välja öelda. Kuna Kareli ja Raido Ränkeli puhul on tegu vastupidavusala mõistes suhteliselt noorte sportlastega, siis selgelt jälgin tulemuste dünaamikat, aga veelgi rohkem jälgin protsessi, milles nad on. Ehk tööd, mida nad teevad, et 2-3 aasta pärast tippu jõuda ja sõita esikümnesse," läks Alaver vastuses Sotši mängudest vähe kaugemale.

Eestlaste seniseid sõite murdmaarajal Alaver hinnata ei tahtnud, sest ta ei tea sprinterite ning Aivar Rehemaa ettevalmistuse üksikasju. "Korrektne on see, kui neid esinemisi hindavad inimesed, kes on võistelnud sportlastega tööd teinud ja siin kohapeal viibinud. Kõigele lisaks, saab objektiivse hinnangu anda alles siis, kui mängud on läbi."