Kümmel rääkis, et sõitis ühtlase tempoga, kuid kaotas kiirematele meestele palju juba murdmaasuusastaadioni olümpiarõngaste juures, kust finišini jäi veel mitusada meetrit. „Kümme päevas tagasi kaotasin Dobbiacos eelsõidu kõige kiiremale mehele kolm ja pool sekundit, kümne päevaga ei saa midagi valesti teha,“ lausus 31-aastane otepäälane.

Kümmel tõdes, et südames midagi kripeldama ei jäänud. „Tegin kõik nii, nagu olin kavandanud ja mida targemad inimesed soovitasid. Tegin südamega ja püsisin tervena. Dobbiacos oli hea enesetunne. Miks võistluspäeval oli nigel, ei tea. Spordis on vahel nii, et annad endast parima, aga välja tuleb vastupidine.“

Kümmelist pisut kiiremini sprindiraja läbinud Raido Ränkel kahetses, et ükski Eesti sprinter eelsõidust 30 parema hulka ei saanud. „Tegin vea, alustasin liiga aeglaselt. See oli distantsi sõitja algus. Eelsõidu võitja sai aja 3.28, eeldasin, et paremad ajad lähevad nelja minuti kanti,“ sõnas ta.

Ränkel lubas, et ei lase pead norgu. „See oli mu esimene start olümpial. Jaapani suusahüppaja Noriaki Kasai on 41-aastane, Ole-Einar Bjørndalen 40-aastane. Mul võib ees olla neli olümpiat, enne kui nii vanaks saan. Hea stardini on veel aega,“ sõnas ta.

Kaasmaalastest kõige aeglasem olnud Siim Sellis tunnistas, et ei tulnud pehmel rajal suure kiirusega sõites endaga toime. „Ma polnud kunagi nii raskel sprindirajal sõitnud. Laskumistel tundsin pehme lume mõju, jalad kippusid krampi minema. Suur tõus oli ka pudrune,“ nentis ta.

Murdmaasuusatamises ainsa Eesti naisena olümpiale saanud Triin Ojastel jäi veerandfinaali pääsust vajaka ligi seitse sekundit. „Ei olnudki raske, olen sellest pahviks löödud. Arvestasin, et ma pole nii hea, et edasi saada. Kaotusesekundeid oleks võinud olla vähem,“ lausus 23-aastane otepäälanna, kes nüüd valmistub ülehomme peetavaks 10 km klassikasõiduks.