Eesti ajakirjanikud piirasid Cretu ümber pärast ametlikku fotosessiooni hotelli (Van der Valk Blijdorp) fuajees, kus kõik D-alagrupi meeskonnad peatuvad. Meeskonnal oli parasjagu puhkeaeg. Pallitrenn tehti juba hommikul ära. Nüüd ootavad ees vaid videokoosolekud ning väike soojendus mängupäeva hommikul jõusaalis. Eesti ja Poola mäng Ahoy areenil algab homme Eesti aja järgi kell 18.

Kas teie pulss hakkab juba vaikselt tõusma? On tunne, et suur hetk on lähenemas?

Emotsioonid valmistuvad välja tulema tõesti. Meil on olnud pikk suvi. Enamus sellest ajast oleme mõelnud ainult sellele turniirile. Kutid on seda oodanud mitte ainult terve suve, vaid eelmise EM-i viimasest mängust alates. Kõik teavad, et me oleme suuteliselt tegema parema tulemuse kui seal, Gdanskis.

Kas meil on selles grupis mõned mängud tähtsamad kui teised?

Kõik viis meeskonda peale ühe erikülalise võivad teineteist võita. Need viis meeskonda mängivad edasipääsu nimel. Ma ei oleks üllatunud, kui võitlus kaheksandikfinaali nimel veel viimasel päeval käiks. Üks meeskond on paraku omaette klassist ja jälgib sel turniiril oma teekonda. Nad saavad seda endale lubada, sest neil on piisavalt kvaliteeti.


Kas meile on tähtis ainult edasipääs või ka koht, mitmendana edasi pääseda?

Kõige tähtsam on edasi pääseda. Me ei tea, mis teiselt poolt vastu tuleb. Kindel on see, et nii pikal turniiril peetakse suurte mängude sees ka "väiksemaid mänge" - nägime seda MM-il ja oleme näinud ka olümpial. Aga meiesugune väikeriik ei tohi endale sellist kalkuleerimist lubada. Meil ei ole vahet, kes play-off'is vastu tuleb.
Eesti ajakirjanikud "grillivad" Gheorghe Cretut.

Kuidas meie meeskonna tervisega lood on? Millises vormis on Robert Täht ja Renee Teppan?

On tõsi, et meil olid suve alguses mõningad probleemid. Robertil oli juulis väike intsident, aga nii tema kui ka Teppan suudavad oma asjadega praegu hästi toime tulla. Alaliit ja Eesti arstid pingutasid kõvasti, et nad tagasi väljakule tuua. Tänu neile ja füüsilise ettevalmistuse treenerile Mirko Fasinile peaksime neid saama täiel määral kasutada.

Mida ütlete meie fännidele, keda on siia oodata ligi 1500?

(Muigab) See, kuidas nemad meiega kaasas käivad, on midagi, millest enamus inimesi aru ei saa. See side loodi juba ammu enne mind - Türgis (2009 EM) ja Tšehhis (2011 EM). Ning see jätkus 2015. aasta turniiri ja kõikide teiste võistlustega, kus me osalenud oleme. Pole vahet, kas me võidame või kaotame, nende silmist on näha, et nad hoolivad. Nad väärivad seda, et me nende nimel väljakule läheksime ja võitleksime. Olen seda toetust tundnud ka viimasel kahel aastal saadud imeliste auhindadega (Eesti parim treener 2017 ja 2018), mille eest pean Eesti rahvast tänama. Nad näevad tulemuste taha.
Pressikonverentsi melu Rotterdami hotellis.