"Sõitsin kolmapäeval suurde pressikeskusesse, kaasas reisikott tööarvuti, isikliku iPadi ja iPodiga, päikseprillid, mõned riided, mis mul lennukis kaasas olid... Meediabussi tagumisest otsast jalutas läbi koridori mustas ülikonnas mees ja käskis koti pea kohale riiulisse panna (juba väga kahtlane, sest meie sõidame kogu aeg, kott süles või kõrvalistmel - G.L)," rääkis Laberge.

"Tegin sõidu ajal pilte ja vaatsin niisama aknast välja. Jõudsime kohale, hakkan kotti alla võtma, aga mida pole, on kott. Rääkisin sellest pressikeskusse jõudes kohe ühele Guatemala ajakirjanikule, kellega koos bussi tagasi jooksime ja riiulid üle vaatasime. Aga ei midagi!"

Uskumatuks teeb loo see, et meediabussi sisenedes peaks vabatahtlik või bussijuht kontrollima kõigi kaelakaarte. Mustas ülikonnas mees, keda kanadalane vargana kahtlustab, seda ilmselgelt ei kandnud.

Järgnesid sekeldused korraldajatega, kaks tundi politseijaoskonnas istumist ja kõik, mis Laberge kompensatsiooniks sai, olid vaid vabandused ette ja taha. "Kanada olümpiakomitee andis mulle vähemalt uue arvuti. Aga juhtunu on lihtsalt ennekuulmatu. Tegelikult ei tasu imestada, sest igaüks võib tänavalt ajakirjanike meediakeskuse ette ja bussi peale jalutada," lisas ta.