24-aastane Mägi jäi eilsele eeljooksu ajale küll üheksa sajandikuga alla, ent tegi esmakordselt karjääris kaks suurepärast jooksu järjest. Mägi 2014. aastal Zürichi EM-il püstitatud isiklik rekord on 48,54.

Mägi kuulus sarnaselt eelvõistlusele ka poolfinaalis tugevaimasse jooksu - nimelt pääses teisest poolfinaalist finaali suisa neli meest. Antud jooksu võitis Thomas Barr Iirimaa rekordiga 48,39, teine oli Javier Culson 48,46-ga, kolmas Yasmani Copello 48,61-ga ning neljas Mägi.

Poolfinaalide kiireim oli ameeriklane Kerron Clement ajaga 48,26. Mägi aeg oli poolfinaalides tegelikult paremuselt seitsmes, sest keenialane Boniface Mucheru Tumuti sai esimest jooksust edasi tänu kohale ka ajaga 48,85.

400 meetri tõkkejooksu finaal toimub Rios Eesti aja järgi neljapäeval kell 19.00.

Mägi kommentaar:

"Pärast jooksu oli küll närv sees, sest mul läks enda aeg meelest ära," rääkis Mägi, kuidas ta veel kolmanda poolfinaali tulemusi närviliselt ootas.

Jooksust rääkides ütles Mägi: "Tagasirgel olin küll enesekindel, aga ei olnud nii värsket tunnet. Pidin varem kangutama hakkama. Tähtis oli, et ei tuleks kordagi seda tunnet, et mõni mees on lõplikult eest läinud. Korraks tagakurvis või sirgele tulles võis olla tunne, et rong on läinud, aga üritasin vältida teadmist, et nüüd on hilja. Püüdsin vägisi järgi saada."

Finaalist: "Tunnen end täieõigusliku finaali liikmena. Ei maksa kedagi karta. Olen kõigi vastu jooksnud. Tuleb võimalikult palju ennast ületada ja teha nii maksimaalne jooks kui vähegi võimalik."

Mägi finaal joostakse Rio aja järgi keskpäeval. Eeljooksu pidas Mägi hommikuses programmis, poolfinaali jälle õhtuses. Nüüd lüüakse ettevalmistuses uuesti rütm sassi.

"Täna oli juba tunda, et õues läks kell kuus pimedaks ja aeg muudkui venis ja venis. Kui muidu üritasin viimased nädalad vara üles tõusta ja vara trenni ära teha, et hommikuseks jooksuks valmis olla, siis poolfinaaliks tuli end jälle ümber häälestada. Nüüd uuesti. Aga nüüd on uned ja muud asjad teisejärgulised."

Rasmus Mägi

Finaali radadejärjestus: