29-aastase Balta avakatse ebaõnnestus - ta sai kaugelt paku tagant ära tõugates tulemuseks vaid 6.13. Teisel hüppel klappis samm aga selgelt paremini ning Balta hüppas hooaja tippmargi 6.71. Et edasipääs oli sisuliselt kindlustatud, loobus Andrei Nazarovi hoolealune viimasest hüppest.

Eelvõistluse pikima hüppe tegi Amsterdami Euroopa meister, serblanna Ivana Spanovic, kes hüppas kohe avakatsel 6.87. Kaheteistkümne lõppvõistlusele pääseja hulka mahtus ka viimasel hetkel olümpiale pääsenud venelanna Darja Klišina, kes hüppas 6.64. Katrin Klaubi hoolealune, Rootsit esindav Khaddi Sagnia oli 6.25-ga 27.

Kaugushüppe lõppvõistlus algab ööl vastu neljapäeva kell 3.15.

Balta kommentaar:

"Ei saanud aru, mis esimesel hüppel juhtus. Treener ütles, et sellise hüppe teeksid sa kaheksa sammu pealt ka ära. Aga kes seda katset enam mäletab," ei tahtnud Balta avakatsel pikemalt peatuda.

"Teine oli õnneks parem. Sain õlad rohkem agressiivselt ette. Esimese hüppe ajal hoidsin neid rohkem tagasi ega saanudki lendu tõusta. Nüüd tuli kiirus ka hüppesse kaasa."

"See hüpe oli juba lähedal sellele, mida ma otsinud olen. Võtaks selle finaali kaasa, paneks veel vunki juurde ja jookseks veel paremini hüppesse. Kindlasti on võimalik paremini teha. See pole mu lagi."

Balta nõustus ajakirjanikega, et 6.71-ga finaalis nii kõrget kui neljandat kohta ei saaks. "Ma ka ei usu. Tuleb ikka juurde panna. Annan endale aru, et hüppan alles esimest aastat (pärast vigastust) ja kõik ei saagi veel päris välja tulla, aga see on just see koht, kus võiks."