"Üritasin enne võistlust purje vahetada, sest see on minu arust defektiga, kuigi mõõtjad ütlevad, et jääb täpselt piiri peale. Napilt on ja napilt ei ole. Üritasin neile pähe määrida, et ikka on, aga tulemuseta," kurtis Rammo.

"Esimesel kahel päeval vaiksema tuulega see eriti rolli ei mänginud, aga täna oli väga tugev tuul ja justkui minu ilm. Oleksin pidanud purje rohkem pingutama, aga piir tuli ette. "

"Puri on kokku õmmeldud nii, et ta istub masti peal madalamale kui normaalne puri. Mida tugevamaks läheb tuul, seda tugevamini pead purje pinge alla saamiseks nööridest tirima. Aga kuna mul on ta juba niigi niivõrd all, siis mul tuleb poom ette ja rohkem kerida ei saa," kirjeldas Rammo probleemi, mille vastu ta protestis juba Rios varustust kätte saades.

Laseris antakse erinevalt näiteks Finn klassist igale mehele puri olümpiamängudel ja MM-il kohapeal, mistõttu võib purjetaja sattuda kehva partii otsa.

"Sellist halba õnne varustusega pole mul varem olnud. Eks see varem või hiljem jõuabki kõigini. Tihtipeale on tiitlivõistlustel keegi sõitnud kõvasti alla oma võimete. Hästi on näha, kas asi on sõidustiilis, poisi vormis või milleski muus. Kui inimene on alati olnud väga kiire, aga liigub äkitselt maru aeglaselt, pole tihti asi temas endas," nentis Rammo.

Facebooki grupi "Eesti purjetajad RIO's" teatel lubas võistluste peamõõtja Rammo purje homme korralikult üle vaadata ning siis selgub, kas see läheb vahetamisele.