Meediakeskuse all asuvas snäkibaaris lõpetati nendeks 10-15 minutiks teenindamine, sest kõigi pilgud olid naelutatud teleriekraanile.

Rootsi võitis matši 0:0 normaal- ja lisaaja järel 4:3. Kolm penaltitõrjet seerias juhtub isegi meeste jalgpallis haruharva. Rootsi puurivahi Hedvig Lindahli nimele kanti neid kaks. Otsustava penalti lõi sisse Pariisi Saint-Germaini poolkaitsja Lisa Dahlkvist.

Lisa Dahlkvist on löönud just otsustava penalti.

"Viimast penaltilööki oli väga lõbus sooritada. Mulle meeldib, kui mäng niimoodi lõppeb. Mõtlesin sellele, et kui ma skoorin, oleme mefinaalis," rääkis Dahlkvist.

"Kuldmedal tähendaks meile nii palju. See oleks suurim asi, mis ma kunagi võitnud olen ning ma ootan finaali väga. Oleme ükskõik millise medali üle õnnelikud, aga me pole veel lõpetanud."

Strateegiliselt tehnilised brasiillannad üle mänginud Rootsi naistele oli see esimest korda olümpiafinaali pääseda. Alagrupiturniiril jäi samade naiskondade omavaheline kohtumine mängude võõrustajate kasuks 5:1. Rootsile andis emotsionaalse lisalaengu veerandfinaalis suurfavoriidi USA seljatamine.

USA väravavaht Hope Solo nimetas Rootsi mängustiili küll "argpükslikuks", kuid päeva lõpuks mängivad meie loodenaabrid Maracana staadionil kulla peale ja neljakordsed olümpiavõitjad vaatavad seda mängu New Yorgi lennuki peal.

Finaalis kohtub Rootsi reedel Saksamaaga, kes alistas täna 2:0 Kanada. Poolfinaali kaotajad mängivad samal päeval pronksile.

Meeste turniiril läheb lahinguks homme, kui Brasiilia võtab Maracana staadionil vastu Hondurast ja Nigeeria Sao Paulos Corinthiansi Arenal Saksamaad.