Karl Kruuda – andekas piloot, kelle kõrvalt on üheks maailma parimaks kaardilugejaks sirgunud Martin Järveoja

Karl Kruuda on mees, kes ei vaja Eesti rallifännidele pikemat tutvustamist. Urmo Aava ja Kuldar Sikku poolt loodud noorte rallitiimi kasvandik tegi oma esimese stardi koos Martin Järveojaga 2007. aasta Otepää noorte rallil ja esimese sportralli stardi kaks aastat hiljem, Lõuna-Eesti teedel. Juba järgmisel aastal asus toona 17.aastane Kruuda esimest korda MM-ralli stardijoonele, kui ees ootas Jordaania MM-ralli.

Senise karjääri kõige edukam hooaeg on Kruudal ette näidata aastast 2014, kui eestlane võitis WRC2 arvestuses Rootsi talveralli ning Soome MM-ralli. Põhjanaabritele ei jäänud see Kruuda – Järveoja poolt tol aastal ainsaks mõruks pilliks alla neelata, sest eestlastest said 2014. aastal esimesed mitte soomlased, kes tulnud Soome autoralli meistrivõistluste meistriteks.

Tänaseks on Kruudal ette näidata 35 MM-starti ja kuigi noormees pole möödunud ega tänavusel aastal MM-rallidel startinud, on seda mitmed meeskonna bossid öelnud, et eestlane, kes möödunud aasta lõpus jäi napilt välja Hyundai tehasemeeskonnast, püsib endiselt nende huviorbiidis.

Möödunud aastal võitles Kruuda koos austraalase Dale Moscattiga Hiina meistrivõistlustel ning kuuldavasti on ta lähiajal Aasias taas starti tulemas.

Ken Torn – noor saarlane, kes soovib astuda Ott Tänaku jälgedes
Kui naljaga on öeldud, et Eesti autoralli kaardilugejate pealinnaks võib lugeda Elvat, siis sõitjate pealinna staatuse võib hetke seisuga teenitult anda Saaremaale, sest just sellelt Eesti saarelt on hetkel maailma autoralli meistrivõistlustel tegusid tegemas koguni kaks meest.

Kui Ott Tänak võistleb WRC arvestuses, siis noortele sõitjatele mõeldud Junior WRC klassis on tänavu oma esimesi MM-rallide starte tegemas ja kogemusi kogumas, Ken Torn. Möödunud aastal Eesti meistrivõistluste EMV6 klassi ja ka Estonian R2 Challenge arvestuse üldvõitja Torn, sõidab MM-rallidel koos Kuldar Sikuga, kes mai keskel sõidetud Portugali MM-rallil tähistas oma karjääri 100. MM-starti.

Kuigi noore saarlase MM-hooaeg on tänavu tulemuste mõttes kulgenud mitte soovitud rada, siis sellest hoolimata on Torn näidanud ka endale tundmatutes tingimustes head kiirust ja teeninud ka katsevõite. 24.aastane noormees pole salanud, et tema pikemaks eesmärgiks on astuda saarlase Ott Tänaku jälgedes ning end murda autoralli teravamasse tippu.

Krosskartidega võisteldes võtavad 30. juuni lauluväljakul mõõtu Ott Tänak, Martin Järveoja, Tommi Mäkinen, Esapekka Lappi, Margus Murakas, Kevin Korjus, Ralf Aron, Egon Kaur, Eero Nõgene, Sten Oja, Raul Orav, Martin Kangur jt.

Põnevat tegevust leiab terve ürituse vältel. Avatud on erinevad lastealad, lisaks on võimalus näha ligidalt Ott Tänaku WRC võistlusautot. Muusikalist vahepala pakuvad Koit Toome, Arop ja Smilers.

Rallipäeva korraldab Ekspress Meedia.

Pileti saab osta SIIT.