Kirjutist alustatakse teadaandega, et Alusalust saab üldse läbi aegade esimene eestlanna, kes kiiruisutamises olümpiajääle astunud. Alusalu teeb seda Eesti Vabariigi 100. sünnipäeval ehk 24. veebruaril.

Adaveres üles kasvanud Alusalu tõdes intervjuus, et loodetavasti leiavad tänu temale tulevikus veel mitmed Eesti tüdrukud tee uisutrenni. Siinkohal meenutas ta ka oma esimesi kokkupuuteid kiiruisutamisega.

“Elasin väga väikeses külas. Seal elas umbes 500 inimest,“ rääkis Alusalu, kes meenutas, et neil oli toona ikkagi uisutamise võimalus. “Uisutasime pärast kooli. Enamikel olid jalas hoki mängimiseks või iluuisutamiseks mõeldud uisud. Kiiruisu uiske ei olnud kellelgi.“

“Ükskord ilmus aga üks poiss välja kiiruiskudega ning ta oli meist nii palju kiirem. Me ei suutnud seda uskuda,“ meenutas Alusalu. “Proovisime kõik kiiruiske. Panime kokku treeninggrupi, kuid me ei teadnud midagi tehnikast ega treenimisest.“

Alusalu meenutas ka oma kooliteed, kus ta lisaks spordile keskendus veel viiuli ja klaveri mängimisele. Muusikaga tegeles ta kokku seitse aastat. “Mul ei olnudki eriti aega, et teiste lastega koos aega veeta,“ sõnas ta.

Kuna kiiruisutamine aga Alusalule meeldis, siis lahkus ta juba 17-aastaselt Eestist, et oma karjääri edaspidi Saksamaal edendada. Sealt saigi Alusalu edasine edutee alguse. 2015. aasta MM-il saavutas ta ühisstardiga sõidus 10. koha. Ühtlasi on ta esimene eestlanna, kes osalenud kiiruisutamise MK-sarjas.

Enda sõnul näeb ta juba praegu Eesti kiiruisutamises väikest arengut. “Mõni aasta tagasi oli Eesti meistrivõistlustel tüdrukuid juba poistest rohkem. Ma väga loodan, et neid tuleb aina juurde,“ avaldas Alusalu.

Alusalu osaleb Pyeongchangi olümpial naiste ühisstardiga sõidus. Võistlus toimub 24. veebruaril.
Pyeongchang 2018 Winter Olympics