“Ma tahaks loota, et olen elu parimas vormis. Nagu eelnevad võistlused näitasid, siis vorm on hea,“ viitas Ilves 2. ja 4. kohale Hakuba MK-etappidel. “Ei näe põhjust, miks vorm peaks nende paari päevaga kaduma.“

Ilves teab ka retsepri, mis aitaks tal olümpial teha hea esituse. “Mul on vaja, et tuleks üks hüpe hästi välja, siis see annaks edasiseks hea tunde. Murdmaasõit tuleb nii nagu hüpe läheb. Hüpe paneb minu puhul võistluseks aluse. Kui oled olümpial ja hea positsiooni peal, siis tuleb ka hea sõit,“ arvas Ilves.

Seni on ta olümpiamäelt teinud kaks hüpet. “Mägi on täitsa hea. Ise ei saanud veel päris pihta. Siin tuli äratõuke koht kiiresti. Esimesel hüppel tõukasin natuke hilja ja teise panin konkreetselt laua alla. Nüüd tuleb minna mäele mõttega, et asju tuleb hakata kiiremini tegema. Tuleb ennast lihtsalt valmis panna,“ lisas Ilves.

Seni on olümpial teinud palju pahandust tuul ja probleeme võib see tekitada ka kahevõistlejatele. “Võrgud püüavad tuule enamasti kinni ja seega jääb tuule kiirus 4-5 m/s juurde. Esimesel hüppel sain hea tuule. Teisel oli tuul otsas tagant ja seejärel külje pealt. Õhus oli paras turbulents. Üritan edaspidi ise sellele mõelda, mida otsa peal teen,“ sõnas Ilves.

Kuigi olümpiale ei saanud kaasa tulla Ilvese murdmaatreener Anatoli Šmigun, siis selles Ilves probleemie ei näinud, kuna töö on juba tehtud ja kogenud juhendajalt sai ta julgustavad sõnad juba kaasa.