Tulemus oli iseenesest hea, arvas Kärp, aga kripeldama jäi mõndagi: „Stardikoht oli kehv, sest polnud tänavu palju võistelnud ja FIS-punkt kesine. Sestap pidin palju energiat kulutama, et ettepoole jõuda. Teiseks kukkusin – sakslane pani laskumisel tee kinni. Ja kolmandaks polnud ettevalmistus võistlusteks ideaalne.”

„Saanuks parema stardikoha ja poleks kukkunud, võinuks võidelda kümnenda koha nimel,” arvas Kärp. „Ja distants võinuks pikem olla, sest ma kestan kauem. Aleksei Poltoranini, kes mind finišis veidi edestas, võtnuks järgmisel tõusul kinni, kui saanuks veel ühele ringile minna. Mõni teinegi tulnuks selg ees vastu.”

Kärp peab 17. koht oli mõnes mõttes heaks: „Olin koondises lohiseja, autsaider, aga tegin korraliku tulemuse. Samas tahtnuks parima MK-koha, 16., üle sõita.”

Lõpetuseks kinnitas Kärp, et see oli tema viimane olümpia.

38. koha saanud Andreas Veerpalu: „50 km pole lihtne distants. Tuleb kannatada ja endaga võidelda. Tõmblema ma ei hakanud, sõitsin ühtlases, oma tempos ja sellega parandasin kohta. Tulemus on nii ja naa – andsin endast maksimumi, kuid lootsin enamat.”