29-aastane Turan on juba pikalt olnud Türgi jalgpalli suurim täht, kuid pärast Atletico Madridist Barcelonasse siirdumist pole ta üleliia palju mänguaega teeninud.

See on avaldanud mõju ka ründava poolkaitsja mänguvormile ja EMi esimeses mängus Horvaatiaga vahetati koondise kapten 65. minutil pingile puhkama. Pärast kohtumist ei olnud fännid Turani esitusega rahul ja mängumees nende ees ka avalikult vabandas.

Täna tegi Turan Hispaania vastu kaasa küll kõik 90 minutit, aga Türgi poolehoidjad temale sellest hoolimata armu ei andnud. Nii hakkasid nad pärast 0:3 kaotusseisu jäämist laskma vilet iga puute peale, mida nende kapten palliga tegi. Korra peatas Turan seepeale ka enda liikumise ja näitas fännisektori poole irooniliselt pöialt.

Suur palganumber peaks kajastuma ka Turani mängus

Üle 300 000 Twitteri jälgijaga Türgi jalgpallikommentaator Ersin Düzen selgitas Delfile, et fännide pettumuse põhjuseks on suured ootused, mida Turanile asetatakse. "Ta figureerib kodumaal mitmes reklaamis ja sisuliselt iga kord, kui teleka tööle paned, võid sa Ardat seal näha. Seega eeldavad fännid, et kui ta reklaamitulu ja Barcelona palga pealt sedavõrd palju teenib, peaks ta koondise särgis ka paremini esinema."

TRT Spori jaoks töötav Düzen lisas: "Ja Arda ise võtab seda kõike väga hinge. Ta loeb sisuliselt kõike, mida tema kohta sotsiaalmeedias postitatakse ning see võib tema esitusi pärssida. Lisaks ei ole ta ju Barcelonas väga palju mänginud," rääkis tunnustatud Türgi ajakirjanik, kes lisas, et viimases alagrupikohtumises Tšehhiga ei ole välistatud ka Turani pingile jäämine.