Kuigi Belgia hoiab FIFA edetabelis teist kohta, mängis Itaalia oma tugevustele ja võttis kolm punkti ära. Saapamaa koondis jõudis esmalt sihile 32. minutil, kui Leonardo Bonucci püstsöödu realiseeris filigraanseks väravaks Emanuele Giaccherini.

Belglaste paremad võimalused sündisid teisel poolajal. 53. minutil oli hea šanss Romelu Lukakul ja 82. minutil Divock Origil, kuid kummagi mehe viimases puutes polnud piisavalt klassi, et vanameister Gianluigi Buffon üle mängida.

Lõpuminutitel tegeles Itaalia juba eduseisu hoidmisega ning Belgia korraldas Buffonile turmtule. Belgia hakkas võtma ohtralt riske ja kinkis Graziano Pellele kolmandal üleminutil veel ühe võimaluse - Southamptoni ründaja lõi üle puusa kauni 2:0 värava.

Itaalia läks seega ka E-alagruppi kolme punktiga juhtima, sest Iirimaa ja Rootsi tegid varasemalt 1:1 viigi.

Enne mängu:

Belgia ja Itaalia kohtusid viimati omavahel mullu novembris ja siis võttis 3:1 võidu Belgia. Belglaste üks juhtivmängijaid Eden Hazard usub, et see fakt annab tema tiimile täna ka väikese emotsionaalse eelise: "Kindlasti mõtlevad Itaalia mehed sellele, et korra nad meile juba kaotasid. Tänane mäng algab siiski nullist."

Põnevuskohtumine ise leiab aset tänavuse aasta algul avatud Parc Olympique Lyonnais' staadionil, mis mahutab ligi 60 000 inimest. Esimest korda staadioni pooleaastase aja jooksul peaks tribüünid täna ka viimseni täituma.

Nii nagu Lyoni tänavapilt ka viitab, on tänasele kohtumisele tulemas enam Belgia fänne, keda on tribüünidele oodata koguni 18 000. "Loodame, et fännid suudavad meid edasi kannustada ja olla meie 12. mängijaks," lausus Belgia peatreener Marc Wilmots enne kohtumist.