Tuhanded vutifännid, kes siis riietunud vastavalt Prantsusmaa sinisesse või Rumeenia kollasesse, rüüpavad rõõmsalt enne EMi avakohtumist staadioni ümber õlut ning mingit hõõrumist kahe toetajaskonna vahel pole.

Muidugi on kõike toimuvat patrullimas ka arvukad politseiekipaažid, hetkel on kohal juba vähemalt paarsada korravalvajat.

Kui Prantsusmaa fännid on omade võidu üle lootusrikkad, siis päris otsesõnu enda enesekindlust väljendada ei soovita. "Muidugi tahame võita, aga kõike võib täna juhtuda," on kohalike valdav emotsioon.

Üllatavalt konkreetsed on aga Rumeenia fännid, kes nendivad, et suure tõenäosusega tuleb neil täna õhtul kaotus vastu võtta. Sõõm 8-eurosest õllest joodud, alustab valjeim Rumeenia fänn Damian: "Me tulime siia, et pidutseda! Tulemus ei olegi tähtis, kuid ilmselt täna kaotame."

Miks siis nii? "Sest Prantsumaal on lihtsalt parem meeskond!" ei hoia ta end tagasi. Damiani lauast leiab veel 4 kollases särgis fänni, kuid omapärasel kombel ei ole nad kõik üldse Rumeeniast pärit. Nii on täna rumeenlasi toetamas ka Hiinast, Kasahstanist ja Venemaalt pärit vutifännid.

"Läbi ühiste sõprade tunneme end Rumeeniaga väga lähedaselt," ei pea nad nii-öelda võõraste toetamist kummaliseks.

Prantsusmaa - Rumeenia EMi avamäng algab täna kell 22.00. Pariisis viibiv Delfi hoiab lugejaid staadionil toimuvaga kursis otseblogi kaudu.