Millised võimalused Eestil alagrupi liidri ja soosiku vastu üldse on?

„Peame kaitses olema hästi vastikud. Palli ületoojale tuleb kõvasti survet avaldada ja pikkadele juba poolel väljal keha anda. Peame kõvasti haiget tegema ja füüsiliseks mänguks valmis olema. Kiiretele tuleb rõhku panna. Siis on meil võimalus,“ loetles Tanel Kurbas komponente, mis võiks kohtumises kaalukeeleks osutuda. Ja mõistagi kaugvisked, mida tuleb tabada hea protsendiga. „Äkki saab meil kõige pikem snaiper ka mõne sisse. Ega meil korvi alla väga asja pole, sest neil on pikad mehed vastas ja väljasöötudest peame pigem kaugelt proovima.“

Segavat pinget Eesti koondisel pole. Seda on toonitanud nii treenerid kui mängijad. Minnakse täpselt samamoodi peale, nagu Valgevene ja Portugaliga. „Pinget tõesti pole,“ kinnitas Kurbas. “Nemad on favoriidid ja meie peame lihtsalt oma mängu mängima. Samasuguse tahtmisega, nagu varem. Kui suudame endast kõik anda, siis võime Poolaga mängida küll,“ arvas Kurbas liigselt praalimata.

Mõlemal meeskonnal on tabelis kaks võitu, Poola korvide vahe on vähe kobedam kui Eestil. Kurbase hinnangul on video vaatamiste põhjal hästi silma jäänud ka vastase kvaliteet. "Kindlasti on Poola tugevam sats kui kaks eelmist vastast. Väiksemad mehed on neil pikemad kui meie tagumised, jõulised, kiired, lähevad läbi. Pikad on tugevad ja jooksevad hästi. Mitmekülgne võistkond ja kvaliteeti on piisavalt."

Eesti ja Poola mängisid viimati EM-valiksarjas 2005. aasta septembris. Eesti võitis Tallinnas 29 punktiga 74:45. Kas Poolal on käes tasumise tund? Loodetavasti mitte.