Reena Pärnat ise jäi oma võistlusega rahule. "Esimene seeria oli mul kohe väga hea, sain 57 silma. Kuna ma tavaliselt alustan nõrgemalt, siis see tekitas mulle pingeid juurde, tahtsin kogu aeg nii hästi lasta - mõtlesin natuke üle," selgitas blond vibupiiga.

Londonis vanal Lord'si kriketiväljaku kõrval harjutusplatsil peetud vibuvõistlus peeti pilvealuse lämbe ilmaga, tuuleõhk sportlasi ei seganud. Pärnati sõnul on aga tuulega kergemgi lasta. "Mulle tuulevaikus eriti ei istu, väikese tuulega on parem võistelda. Tuulevaikuses oskavad ju kõik lasta!"

Ühes seerias sisse lipsanud null viis Pärnati meeleolu korraks alla. "Tahtsin kogu aeg võimalikult hästi lasta, jäin kauaks sihtima ja tegin valelasu. Siis oli küll päris paha tunne."

Võistlus toimus kahes jaos - nii esimeses kui teises pooles lasti 36 noolt. Pärnati sõnul läks võistluse teine pool tema jaoks tunduvalt paremini. "Teine pool päästis ära, lasin seal ka oma rekordi, 316 silma. Muidu on mul kogu võistluse parim tulemus seni 629 silma, aga selle lasin üle-eelmisel aastal. Siin lastud tulemus on paremuselt teine, mida olen suutnud lasta," rõõmustas ta.

Üldiselt katsub Pärnat võistluse ajal mitte liiga palju punktiseisu jälgida. "Ma isegi täna ei teadnud, millise koha peal ma parasjagu võistluse ajal olen - valjuhääldist küll öeldi tulemusi, aga ma ei kuulnudki neid."

Kuigi olümpia esimene võistlus, tunnistas Pärnat, et päris olümpiatunne pole talle veel naha alla pugenudki, ka suurt närvilisust ei tulnud võistluse ajal sisse. "See ei ole eriti teistsugune võistlus kui tavaliselt. Mis on teistmoodi, on see, et nii palju on rahvast! Ajakirjanikud uudistavad, kõik filmivad ja pildistavad - see on harjumatu, sest tavaliselt on hästi rahulik."

Oma vastase kohta ei osanud Pärnat kohe pärast võistlust veel midagi arvata. "Ma tean teda ainult põgusalt, aga ma ei oska öelda, kui tugeva taseme sportlasega tema näol täpselt tegu on."

Täna õhtul läheb Pärnat osa saama avatseremooniast, homse päeva lubab pühendada puhkamisele, et siis taas treeningute juurde naasta. Valenciaga lähevad nad 1/32-ndik finaalis vastamisi kolmapäeval, 1. augustil, Eesti aja järgi kell 18.44.