„Starti minna olnuks tervise seisukohalt liiga riskantne. Kõndida saan, sörkida ka, kuid häda teeb reie tagalihas, selle välimine kõõlus jääb kangeks," selgitas Mägi. „Kiireid liigutusi pole sedasi võimalik teha."

Vigastus ilmnes juulis Portugali laagris. „Treeningud olid korralikud ja suurtel kiirustel. Ühe lõigu kahel viimasel sammul tundsin ebamugavust," kirjeldas Mägi. „See on mind nüüd kimbutanud. Valu aistingu koht on ainult liikunud ajaga allapoole."

Mägi otsustas Londinisse siiski kohale tulla. Kui ta saanuks normaalsel kiirusel joosta, saanuks kasutada ka varuplaani. „Võimalus oli vahetada tõkkele mineku tõuke jalga, et anda haigele jalale vähem koormust, kuid soojenduse järgi polnud ka see väga reaalne," nentis ta.

Lähituleviku kohta ei osanud Mägi veel midagi ütelda. „Nüüd pole vaja enam kiirustada. Kui tekib variant hooaja lõpus joosta, siis tuleb üritada," sõnas ta. „Teemantliiga finaal on 24. augustil. Ma pole veel mõtelnud, kas loobuda või mida teha... pigem üritan saada ennast korda ja joosta. Aga tuleb väga täpselt tunnetada, kuidas keha reageerib. Ainult puhkuse pealt ei tahaks sinna minna."