Pärnat treenis täna päikeselises ja tuulevaiksetes oludes, kuid homseks lubab ilmateade vihma ja tuult. "Kui valida saaks, valiksin pigem tuule. Kerge vihm mind ei häiri. Olen ka vihmaga pihta lasknud," sõnas Pärnat tänasel pressikonverentsil.

Treener Raul Kivilo sõnul räägiks vihma korral Reena kasuks kerge vibu. "Reena laseb kerge vibuga. Kui on tõesti väga tormine ilm, siis läheb raskeks, aga 10 m/s tuulega laseb ta paremini, kui tugevate vibudega laskjad. Tuulega võideldes annab kerge vibu eelise kauem füüsiliselt vastu pidada. Sel aastal on tal tuulistel võistlustel päris hästi läinud," ütles Kivilo.

Milliseid õpetussõnu treener olümpiadebüüti tegevale 18-aastasele neiule homseks kaasa annab? "Rahu, ainult rahu. Täna oli treeningul natuke ärevust näha, aga ta võttis ennast kokku ja sai hakkama. Kindlasti läheb tal närvipinge üles. Ta ei ole ju enne olümpial lasknud. Kui ta esimese katsumuse korralikult läbib, küll siis lähevad ka finaalid hästi," lausus treener.

Reena ise arvab, et kuna ta olümpiale nii hilja kvalifitseerus, pole jõudnud ta nii palju närveerida kui teised olümplased. "Samas - oleks varem teada saanud, oleksin võib-olla treeningutes midagi muutnud. Rohkem üldfüüsilist teinud või rohkem nooli lasknud," näeb ta praeguses asjade käigus ka teist külge.

Pärnati kvalifikatsioonvõistlus, kust pääsevad edasi kõik 64 võistlejat ja mille põhjal pannakse paika paarid duellilaskmisteks, algab homme Eesti aja järgi kell 15.