"Jooksu mõttes siia tulek ära ei tasunud. Päeva lõpuks on see ikkagi ju lihtsalt üks kergejõustikuvõistlus. Aga just atmosfääri ja suurvõistlusega kohanemine tasus ära."

Niit tunnitas, et jooksis täna palju pingevabamalt kui kaks päeva tagasi 100 meetrit. "Mingis mõttes oled siinsete oludega juba harjunud - tead, kuhu minna ja mida teha. Jooksin tänavuse hooaja parima, mis sa veel tahad. Vastutuul oli ka. Kui sinna veel kerge taganttuul otsa panna, ongi 20,60 käes," ütles ta.

USA-s Arkansase ülikoolis õppiv ja treeniva Niidu sõnul läks terve tänavune hooaeg maikuus tehtud hambaoperatsiooni nahka. "10 päeva olin voodis ja antibiootiukumide peal. Ei teinud ühtegi liigutust. Pärast seda tahtsin samale rajale tagasi saada, kus olin 10 päeva tagasi. See ei läinud aga täkkesse. Treeningud ja vormi kogumine ei tulnud nii välja, nagu lootsin. Võistlused tulid peale ja siis ei saanud väga palju trenni teha. Viga oli ka see, et ma jõusaali ei jõudnud. Arvasin, et see teeb mind puiseks. Aga see on juba tagantjärele targutamine," arutles Niit, kelle lõppkohaks Londonis jäi 55 mehe konkurentsis 38. Poolfinaali viinuks aeg 20,63.