"See on nagu lotovõit, et saame siin oma korvpallikoondisele kaasa elada!" teatasid Delfile ülemeelikus tujus Leedu "kalevipojad" Jurius, Giedrius ja Vytautas veerand tundi enne kohtumist korvpallihalli ümber trallitades ja sisenemiseks viimaseid ettevalmistusi tehes.

Lisaks Londonis ehitajatena töötavatele leedulastele võis seltskonnas Delfi kiire suhtlusringi jooksul kohata puuseppasid ja metallitöölisi, aga ka Luksemburgist ametnikutöölt Londonisse korvpallimängule sõitnud leedukaid.

Palju teid siin on? Paar tuhat? "Rohkem!" kuulutavad mehed.

Palju leedulasi Londonis üldse töötab? 10 000? 20 000? "Rohkem! Pool Leedut elab siin! Aga ükskord me plaanime ikka tagasi tulla."

Peomeeleolus leedulased olid ülioptimistlikud ka meeskonna edulootuste suhtes olümpiaturniiril.

"Meil pole mingeid probleeme!" kuulutasid nad.

Aga Hispaania, Argentina, Brasiilia, Prantsusmaa - need ju kõik rasked vastased? "Meil on ainult üks probleem - USA!" kõlab vastus.

Leedu koondis kaotas eile turniiri avamängus Argentinale koguni 79:102. Delfiga rääkinud fännid suundusid Londonisse edasi pidutsema siiski enesekindlalt ja optimistlikult.

"Jah, meil on probleeme keskmängijatega ja kaitse oli täna kohutav. Aga see oli alles esimene mäng!" hoiatas seltskond leedulasi.