"Sisemine pinge vaikselt keris kogu aeg. Kõik mehed tahtsid võtta absoluutselt maksimumi sellest sõidust, et kindlustada maksimaalselt hea positsioon finaaliks, hea rada. Ja saada maha hea sõiduga, mis jätaks hea emotsiooni - mitte ei libistaks end vaikselt finaali. Et töö oleks konkreetne ja korralik," rääkis pärast poolfinaalis teisena finišijoone ületamist paadis püsti tõusnud ja käed taeva poole ajanud Taimsoo.

Taimsoo lootis, et kuigi poolfinaalipingutus oli maksimumilähedane, suudetakse finaalis endast veel rohkem jõudu välja pigistada.

"Loodetavasti annab hea fooni finaaliks. Emotsioon, nagu teame, võib tippspordis väga palju määrata," ütles Taimsoo, kes pidas finaalis kullavõimelisteks kõiki kuut sinna jõudnud paatkonda.

Allar Raja sõnul oli esimesed 1000 meetrit niivõrd raske ja jõuline sõit, et "isegi hirmutas".

"Siin on kehv, pole näha, kus oled distantsil. Aga kui nägin, et 1000 meetrit möödas, andis see positiivse laengu ja tuli ka hea kolmas 500. Tõnu ütles seal ka: "Läheb nüüd!"" rääkis Raja.

"Praktiliselt isegi lihaskangestuse tunne oli korraks, aga sellest sai üle. Oli oluliselt raskem kui eelsõit. Füüsiliselt, tunned, lihas läheb piimhapet täis. Aga pead tõukama edasi. Aga vastutuuleilmaga lähebki täis. Ärakukkumist ei olnud, järelikult on vorm hea, suutsime terve distantsi hoida tempot ja tõuget."

Kõik neljapaadi liikmed tundsid rõõmu selle üle, et vastutuules tehti ilmselt oma seni parim sõit üldse. "Oleme jõudnud koostööga sinnamaale, kus ka vastutuules suudame hea sõidu teha," sõnas Raja.