2006. aastal karjääri lõpetamisest teatanud, kuid mullu ootamatult suurde sporti naasnud austraallane tegi treeningutesse pausi, et oma silmaga kolleegide heitlust kaema tulla. Neljapäeva ennelõunal pühendas ta adidase promoüritusel kolmveerandtunni ajakirjanike küsimustele. Kuigi tegemist pole antud mängude kontekstis olümpiasportlasega, meelitas ainüksi mehe nimi kohale ligi 150 ajakirjanikku ja paarkümmend telekaamerat.

Peaasjalikult päriti Thorpe'ilt mitte tema enda igapäevaelu, vaid 14-kordse olümpiavõitja Michael Phelpsi kohta.

"Ma ei saa teile ekspretanalüüsi anda, küll aga lihtsalt oma arvamuse. Usun, et need mängud saavad Michaelile olema edukad. Ta on valinud (Pekingi olümpiaga võrreldes - toim) teistsuguse programmi. Võistluskava kärpides ja nendele aladele keskendudes, kus tal on konkurentide ees eelis, tegi ta minu arvates ainuõige otsuse. Kahtlemata on need mängud edukad ka Ryan Lochte jaoks. Osad alad on vaid ameeriklaste siseasi - see on paratamatus," rääkis Thorpe.

Kahtlemata tunneb Thorpe pettumust, et ise homme avatavatel olümpiamängudel basseini ei saa hüpata, kuid 29-aastane austraallane oskab halvas asjas näha ka midagi head.

"Mul on hea meel, et saan enne olümpiamänge puhata. Tean, kui pingeline praegune aeg sportlaste jaoks on ja mida nad läbi elavad. Minu soovitus neile kõigile on: nautige seda, et te olete olümpiamängudel. See on peamine. Teine nõuanne: vaadake, et te seda liiga palju ei naudi. Liigselt ei tohiks end areenidel ja olümpiakülas valitsevast melust mõjutada lasta," sõnas ta.

Thorpe ise jätkab koostööd venelasest treeneri Gennadi Touretsiga, kelle abil loodab ta tippvormi saada 2013. aasta maailmameistrivõistlusteks.