"Me oleme positiivselt meelestatud, aga jalad maas. Ei varja, et mul on kõrged ootused. Olen Gerdi ja Märdiga koos töötanud pikki aastaid ja nautinud sellest iga minutit. Ootused on kõrged, sest nad on nii head!" rääkis Hafsteinsson Delfile.

Treeneri hinnangul võib Gerd Kanter olla tänavu küll peakonkurentidest madalama hooaja tippmargiga, kuid seevastu vaimselt "supertugev".

"Neli aastat tagasi Pekingis oli Gerdi peal uskumatu surve. Ta oli valitsev maailmameister, peasoosik. Nägin, kuidas ta oli viimasel võistluseelsel nädalal närvis. Aga ta suutis ka keskmise tulemusega võita. Nüüd on samas rollis Robert Harting. Kui kellelgi on võidukohustus, siis on see Harting."

Hafsteinssoni hinnangul peaksid Londoni kettaheitesektoris medalid jagama viis meest - Harting, Kanter, Virgilijus Alekna, Piotr Malachowski ja Ehsan Haddadi.

"Märdi võimalused sarnaselt eelmisele aastale medaliheitlusesse sekkuda sõltuvad võistluse kulust. Tihti on läinud nii, et üks-kaks meest viskavad kohe väga kaugele, ülejäänud favoriidid jäävad alla enda tavapärase taseme. Nii oli Märdil eelmisel aastal võimalus konkurentsi sekkuda, nii võib tekkida see šanss ka seekord."