"Ma ei saanud kahes punktis oma sööki kätte. Panin ühe pudeli külge teibiga geeli ja teise külge tableti. Esimesel korral tuli teip lahti ja geel lihtsalt kukkus mul näppude vahelt ära. Ning ühte glükoositabletti lihtsalt ei olnud enam pudeli küljes. Panin joogid eile valmis. See oli päeva jooksul transpordi käigus ära kadunud," lausus Talts. "Järgmine kord olen targem. Nüüd tean, et need tuleb hommikuks jätta."

Söögita jäämine tähendas energiavarude otsa lõppemist. "Energiat ja jõudu ei olnud. Lõpus tundsin, kuidas pea hakkab ringi käima," ütles ta.

Lisaks ei sobinud Taltsile kurvide ja munakividerohke rajaprofiil. Oma pitseri jättis tulemusele ka vihmane ilm. "Vaatasin juba eile rajaprofiilist, et isiklikku rekordit ilmselt ei tule. Hästi palju oli pöördeid ning laugeid ja pikki tõuse, palju munakiviteid ja plaatide peal keerutamist. See väsitab päris palju. Vihm mõjutas ka mingil määral. Tossud olid juba alguses rasked," rääkis Talts.

Nelja aasta pärast loodab Talts Rio de Janeiros uuesti rajale pääseda. "See oli alles mu elu seitsmes maraton. Maraton paratamatult tahab natuke jooksukogemust saada. Mul on puudu just tiitlivõistluste kogemusest. Kõik need protseduurid on minu jaoks uued," lisas ta.