Mida oodata tippudelt?

Delfi ja Eesti Päevalehe sporditoimetus reastas meie peamised lootused kõrgetele kohtadele ning lisas võimaliku suurüllataja nime.

Rasmus Mägi - Üle pikkade aastate on Eesti koondise suurim soosik tiitlivõistluste medalile keegi muu kui kettaheite olümpiavõitja Gerd Kanter. Äsja joostud Eesti rekordi ja Euroopa hooaja tippmargiga 48,77 kuulub Mägi 400 meetri tõkkejooksus kindlalt medalinõudlejate hulka. Võimatu pole sekkumine kullakonkurentsi, pigem isegi loogiline asjade käik.

Gerd Kanter - Eesti meistrivõistlustel püstitatud hooaja tippmark 66.02 annab lootust EM-il medaliarvet kasvatada. Kuna Robert Harting ja Piotr Malachowski on tänavu heitnud ikkagi märkimisväärselt kaugemale, siis pronks oleks kahtlemata õnnestumine. Kuld või hõbe tähendaks juba kergemat sorti üllatust.

Marek Niit - Esimest korda ülikooli tegemistest prii Eesti rekordimees peaks igati valmis olema tiitlivõistluste läbilöögiks. Jookseb nii 200m kui 400m, õnnestumist tähendaks ühe ala finaalikoht. Pigem võiks edu tulla 400m distantsil.

Eleriin Haas - Kõrgushüppe Eesti meister võiks rekordilähedase tulemusega 1.93 mahtuda Euroopa meistrivõistlustel kaheksa parema hulka. Tippvorm on mõistagi rihitud EM-iks ja vaevalt, et "imehüpe" tuli tühja koha pealt. Pigem näitab areng tõusujoont.

Grit Šadeiko - Mitmevõistleja tänavuse aasta parim punktisumma 6128 annab lootust kohaks esikümnes. Paljud konkurendid on hooaja edetabelis 100 punkti sees ja väikesed õnnestumised igal alal võivad lõpuks tähendada väga korralikku üldkohta.

Tanel Laanmäe - Tänavu Risto Mätase asemel odaviske esinumbriks kerkinud Laanmäe võib osutuda Eesti koondise jokkeriks. Hooaja tippmark 81.16 pole kindlasti selle mehe lagi. Kui oda lendama saab, siis piire pole. Uus hingamine ja kvaliteet on mehes olemas, nüüd tuleb see tulemuseks vormida.